Facebook hozzászólás

Virágba borultak a pécsi ciklámenek

Kinyíltak a ciklámen félék a PTE Botanikus Kertben. A Kaktuszház melletti területen pompáznak a csodás növények, számos érdekesség várja még a látogatókat!  

Az erdei ciklámen Magyarországon is őshonos, az Alpokalja erdeiben fordul elő, fokozottan védett növény. Az erdeivel együtt, a borostyánlevelű és a kereklevelű ciklámen is most bontja szirmait.

Cyclamen purpurascens Pécsett, Kép: PTE
Cyclamen purpurascens Pécsett, Kép: PTE

Ezek az félárnyéki növények a nemzetközi magcsere keretében kerültek a gyűjteménybe. Bár általában mészkerülő növények, megfelelő talajkeverékben és nyirkos földben jól nevelhetők.

Aki most a Botanikus Kertbe látogat, tanúja lehet még a lótusz utolsó virágzásának, és számos dézsás növény virágzásának, így a selyemmirtuszok, a sétányrózsák, gyömbérfélék, enciánfa, kefevirág, a különleges virágú dögvirág-félék, a mimózafa és még sok érdekességnek.

Az iskolaév kezdése előtt még látogassatok el  Pécsre, hiszen nemcsak remek kirándulás, de felejthetetlen látvány, élmény a csodás Botanikus Kert. Rövidesen beköszön az ősz, akkor is találsz csodás látnivalókat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 153

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!