Facebook hozzászólás
1 112

Koktélok a hideg napokra

Nyakunkon az ősz, és bár lehet, hogy lélekben még a nyári koktélokat szürcsölgetjük, sajnos azok az idők már elmúltak. De aggodalomra semmi ok, mert rengeteg finom koktél variációt tartogat ez az évszak is. Mutatunk is öt különbözőt!

Hozzávalók:

4 cl vodka

2 cl vanília likőr

2 kisebb gerezd sült sütőtök pürésítve

2 evőkanál méz (ízlés szerint)

10 cl fehér bor

4-6 szem szegfűszeg

1-2 rúd fahéj

Így készül: A fűszereket, a sütőtök nélkül, a híg összetevőkkel áztatjuk, majd a pohárba szűrjük, s azután hozzáadjuk a pürét és elkeverjük. Ha Halloween jelmezben izzadunk, akkor jégre töltsük, ám ha átfagyunk a hidegben, melegítsük elő az alkoholok nélkül, forrón is nagyszerű.

Szentek napja koktél

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ezért ezzel a koktéllal ne várj Mindenszentek napjáig. Egy erdei séta után biztosan átmelegít.

téli koktélok
Egy szem fagyasztott málnával, szederrel is megbolondíthatod (Fotó: depositphotos.com)

Hozzávalók:

50 ml  fahéjas rum
20 ml friss citromlé
15 ml méz
pezsgő

Így készül: A pezsgő kivételével öntsd a hozzávalókat egy shakerbe, adj hozzá némi jeget és nagyon alaposan rázd össze. Töltsd poharakba és önts rá annyi pezsgőt, hogy tele legyen a pohár, majd keverd össze. Egy kis körte gömbbel díszítheted.

Fahéjas rumot úgy készíthetsz, hogy 3 fahéjrudat 2 napra beáztatsz 1 liter sötét rumba. Többféle koktélhoz is felhasználhatod.

 

Ezt is olvasd el:

https://eletforma.hu/gasztro/magyar-termek-nyerte-a-vilag-legegeszsegesebb-italainak-versenyet/

https://eletforma.hu/gasztro/kezd-a-napot-kaveval-es-fejezd-be-pezsgovel-tartja-a-mondas/

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!