Koktélok a hideg napokra
Nyakunkon az ősz, és bár lehet, hogy lélekben még a nyári koktélokat szürcsölgetjük, sajnos azok az idők már elmúltak. De aggodalomra semmi ok, mert rengeteg finom koktél variációt tartogat ez az évszak is. Mutatunk is öt különbözőt!
Hozzávalók:
4 cl vodka
2 cl vanília likőr
2 kisebb gerezd sült sütőtök pürésítve
2 evőkanál méz (ízlés szerint)
10 cl fehér bor
4-6 szem szegfűszeg
1-2 rúd fahéj
Így készül: A fűszereket, a sütőtök nélkül, a híg összetevőkkel áztatjuk, majd a pohárba szűrjük, s azután hozzáadjuk a pürét és elkeverjük. Ha Halloween jelmezben izzadunk, akkor jégre töltsük, ám ha átfagyunk a hidegben, melegítsük elő az alkoholok nélkül, forrón is nagyszerű.
Szentek napja koktél
Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ezért ezzel a koktéllal ne várj Mindenszentek napjáig. Egy erdei séta után biztosan átmelegít.
Hozzávalók:
50 ml fahéjas rum
20 ml friss citromlé
15 ml méz
pezsgő
Így készül: A pezsgő kivételével öntsd a hozzávalókat egy shakerbe, adj hozzá némi jeget és nagyon alaposan rázd össze. Töltsd poharakba és önts rá annyi pezsgőt, hogy tele legyen a pohár, majd keverd össze. Egy kis körte gömbbel díszítheted.
Fahéjas rumot úgy készíthetsz, hogy 3 fahéjrudat 2 napra beáztatsz 1 liter sötét rumba. Többféle koktélhoz is felhasználhatod.
Ezt is olvasd el:
https://eletforma.hu/gasztro/magyar-termek-nyerte-a-vilag-legegeszsegesebb-italainak-versenyet/
https://eletforma.hu/gasztro/kezd-a-napot-kaveval-es-fejezd-be-pezsgovel-tartja-a-mondas/
Hozzászólás zárolva.