Vallomás egy csodás menüvel
Közeleg a Valentin-nap, amikor mindenki igyekszik valami igazán személyes és érzelmes ajándékkal meglepni szíve választottját. Egy romantikus vacsora kiváló megoldás, ha pedig egy férfi adja, még extrább a meglepetés!
Magyarországon az 1990-es években terjedt el Bálint (angolosan Valentin) napjának megünneplése, eredete azonban a régmúltba nyúlik. Szent Bálint a jegyesek és a fiatal házasok védőszentje, akit február 14-én végeztek ki. Ezen a napon a szerelmesek virágokat, ajándékokat és üzeneteket küldenek egymásnak, hogy kifejezzék érzelmeiket a legváltozatosabb formákban. Olaszországban például a párok hidakon találkoznak, és a monogramjukkal ellátott lakatokat helyeznek el a korláton. A kulcsokat a vízbe dobják, hogy ezzel fejezzék ki, örökké összetartoznak. Japánban viszont február 14-én a hölgyek csokoládét adnak a férfiaknak, akik egy hónappal később White Day napján fehér csokoládéval viszonozzák ezt. A finomságok ajándékozása nálunk is bevált módszer, amivel mindenkinek lehet örömet szerezni. Pláne, ha saját készítésű vacsoráról van szó!
Ez egyáltalán nem csak a nők számára lehetőség! Kevés szexibb dolgot tudunk elképzelni, mint egy, a konyhában lelkesen sürgölődő férfit! A közelgő Valentin-nap remek alkalom arra, hogy az erősebb nem képviselői is elkezdjék a konyhaművészettel való ismerkedést!
Stiller Tamás mesterszakács minden férfit — legyen az egyedülálló, vagy sem — arra buzdít, hogy „bátran álljanak be a konyhába, hiszen vannak olyan ételek, amelyeket egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Kezdésnek érdemes egy egyszerűbb receptet választani, majd ha úgy látjuk, hogy van érzékünk a főzéshez, akár bonyolultabbnak tűnő ételekkel is próbálkozhatunk.”
Hozzávalók 4 személyre: 4 darab kacsamell, 2 darab narancs, 10 dkg sütőtök, citrombors
A kacsamellet pácoljuk elő egy éjszakára. Irdaljuk be a bőrét, majd szórjuk meg citromborssal. Reszeljük rá a narancs héját és alaposan masszírozzuk a húsba. Csomagoljuk egyenként folpack fóliába, a csomagolás két végét ellentétes irányba megtekerve zárjuk be a kacsát a fűszerekkel.
Sütés előtt egy órán át hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy a rostokat ne sokkoljuk a hirtelen meleggel. Tegyük egy hőálló tányérba a húst, locsoljuk meg narancslével, majd rendezzük el mellette a hasábra vágott sütőtököt. A sütés közben kiolvadt zsiradékkal így készre sül a köret.
Magas állványra téve hőlégkeveréssel 200 °C-on süssük 15 percig, majd grillezzük 10 percig. Tálalás előtt pár percig hagyjuk lélegezni a húst, addig rendezzük el a tányéron a köretet.
Senkinek nem kell mesterszakácsnak születnie vagy profi séffé képeznie magát, hiszen a Samsung Okos Sütőjével egyszerűen és gyorsan elkészíthető egy ízletes, háromfogásos vacsora is. Egy high-tech kütyüvel élvezetesebb is a főzés. A Samsung Okos Sütője egyesíti magában a mikrót, a főzőlapot, a sütőt, és még a grillezőt is, így egy kis agglegénylakásban is ideális, hiszen rengeteg helyet meg lehet vele takarítani. Arról nem is beszélve, hogy kezdő szakácsok legnagyobb szerencséjére a beépített szenzor még azt is jelzi, ha az étel elkészült, így kizárt, hogy elégessük a finom falatokat. Az elkészült ételek elfogyasztása után pedig még a sütő megtisztításával is alig kell bajlódni, a készülék belső speciális kerámia bevonatának köszönhetően ugyanis még a rászáradt ételmaradékok is egyszerűen eltávolíthatók.
Már csak azt kell eldönteni, mi kerüljön a tányérra. Stiller Tamás, séf szerint az ideális Valentin-napi menü nem csak ízletes, de elkészítése mellett turbékolni is jut ideje a szerelmeseknek. Ezzel nem lesz gond, főleg akkor, ha Samsung Okos Sütővel álltok neki a főzőcskézésnek, mert azzal nem csak időt nyertek, de a cég innovatív megoldásainak köszönhetően az ételek egészségesebbek és ízletesebbek lesznek, mint a hagyományos sütőben készültek.
Hozzászólás zárolva.