ÚJ UTAKON
Gordon Ramsey alig várja a járvány végét
Gordon Ramsay, a sztárséf jelenleg Angliában él feleségével, Tanával és öt gyermekükkel. Mivel a világhírű szakács általában sokat dolgozik, így Tana készíti el az ételt a családnak. Most ez másképp van, ugyanis Gordon Ramsay is bekapcsolódott a főzésbe: nem ritkán kora hajnalban kel fel, hogy a családnak elkészítse a reggelit és legyen ideje az ebédre is. Továbbá jelenleg mindazokat a recepteket tökéletesíti, ami az Új utakon forgatása alatt megtanult.
Az Új utakon című utazós-főzős műsor második évadában Ramsay Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat, – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén. A sorozat epizódjain keresztül a nézők is felfedezhetik a világ legkülönlegesebb országait és képet kapnak az adott nép kultúrájáról is. Az Új utakon attól különleges, hogy Gordon Ramsay-nek nem csupán főznie kell, hanem be is kell szereznie az alapanyagokat. Persze ki is lehet erre alkalmasabb, mint a háromcsillagos séf és ironman sportoló, Gordon Ramsay?
„Amikor filmeztünk, nem magyarázták túl mit kell tennem. Hiszem, hogy szükséges kudarcot vallani párszor, mielőtt sikerül valami. Indonéziában két bikával „szörföztem” a sárban egy rizsföld közepén…, számos alkalomba telt mire ez sikerült. Azóta, mikor autót vezetek, mindig eszembe jut, hogy milyen volt a bikákat kormányozni”– mondja Gordon Ramsay.
A sztárséf imád utazni, és azt is elárulta, hova látogatna el, amikor vége lesz a járványnak: „A biztonság most az első. Az utazás során eljuthatunk csodálatos helyekre, fantasztikus kalandokban lehet részünk, de nem ennek van most itt az ideje. Ha újból lehet utazni leginkább Dél-Amerikába mennék. Brazíliába vagy Argentínába például. Az ételeik robusztussága és az, ahogyan elkészítik a grilleket, nagyon érdekel. És persze összekötném mindezt egy kiadós hegymászásssal is.”
Az Új utakon második évadának epizódjaiban Ramsay többek közt a következő – nemcsak kulináris – kihívásokkal néz szembe:
- Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják (vagy inkább fékezik …) jószágaikat egy rizsföld sártengerében;
- Tasmania veszélyes, sziklákkal teli partjai előtt alámerül a háborgó tengerben, hogy langusztát fogjon egy helyi ételkülönlegességhez;
- Dél-Afrikában helikopterből kiugorva veti magát a habokba, hogy kagylókat gyűjtsön az óceán parti vizeiben;
- Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat;
- Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit;
- Dél-Indiában pedig ősi – és felettébb nehezen kezelhető – eszközökkel, többek közt egy 90 kilós hálóval száll tengerre, hogy halat fogjon velük.
Hozzászólás zárolva.