Facebook hozzászólás

Ez így, ahogy van, tökéletes!

Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem Sous chéfje nyerte a Washoku World Challenge európai versenyét Párizsban, így ő képviseli majd kontinensünket a tokiói döntőn 2019 elején.

A Washoku World Challenge a japán gasztronómia legjelentősebb eseménye. A hatodik alkalommal megrendezett Washoku World Challenge alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó lelkes szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére elkötelezetten ápolják a szigetország gasztronómiai hírnevét. A különleges verseny mögött a Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. New York, Los Angeles, Bangkok és Oszaka mellett Párizs adott otthont a világverseny idei fordulóinak, az öt győztes 2019. elején Tokióban küzd majd a végső győzelemért.

Kurkó Zsolt, az európai nyertes, Kép: sajtóanyag
Kurkó Zsolt, az európai nyertes, Kép: sajtóanyag

Az óbudai Sushi Sei étterem idén harmadik alkalommal vesz részt a neves nemzetközi versenyen, egyedül képviselve Magyarországot. Kurkó Zsolt, Sous Chef, tavaly a harmadik helyen végzett az európai döntőben. A chéf idén még nagyobb lelkesedéssel vágott neki a felkészülésnek és a megmérettetésnek, amelynek meg is lett az eredménye. Munkáját az étterem japán chéfje és teljes csapata segítette.

Nimonowan, a vizsgamunka, Kép sajtóanyag
Nimonowan, a vizsgamunka, Kép sajtóanyag

Le Cordon Bleu Paris-ban mérkőzött meg Európa 10 legjobb nem japán származású, de japán gasztronómiára szakosodott szakácsa. Híres japán chéfek, Testuo Takenaka és Daisuke Hayashi, valamint Japán szakminisztériuma bírálták el az ételeket. A verseny egy szemináriummal kezdődött, ahol a résztvevők átfogó képzést kaptak a japán konyháról, a higiéniai követelményekről, a halak fajtáiról és a különböző ételkészítési technológiákról. Ezt követte egy írásbeli vizsga a japán gasztronómiáról. A verseny következő, gyakorlati részében öt különböző vágástechnikában hasonlították össze a versenyzőket.

Mi ez?
A Nimonowan egy olyan leves, amelyet a japán kaiseki részeként szolgálnak fel – egy kifinomult, több összetevőből elkészített étel.

A végén következett a Nimonowan, a vizsgamunka, Kép sajtóanyag elkészítése 5 összetevőből 90 perc alatt. Az elkészítés közben a bírák folyamatosan figyelték a versenyzőket, és kóstolgatták a készülő ételeket. A készítés folyamatát is pontozták. A bírák minden versenyző művét értékelték, kiemelve azok hibáit. Zsoltéra csak annyit mondtak: „ez így, ahogy van, tökéletes”.

5 figyelemre méltó japán szokás, amit érdemes követni
Bővelkedik a pozitív szokásokban a japán kultúra a mindennapi életben, melyek mindenkinek követendő példák lehetnek. Ezekből mutatunk be néhányat a Magyarországon élő és dolgozó Maki Stevenson séf, a tokiói útjáról a napokban hazatért Soós Bertalan fotós és a Japánt többször megjárt Jókuti András, a Világevő blog szerzője ajánlásával, akik egyúttal az Asahi Super Dry, Japán első számú sörének magyarországi márkanagykövetei.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Eldorádó!!! Frontmentes hétvége jön!

Végre azt mondhatjuk, hogy nem érkezik front a hétvégén! Sőt, napos lesz az idő! Gyerünk kirándulni, sétálni,…

Hashimotóval sem lehet jód a terhességgel!

A pajzsmirigy zavarai az egész életre képesek rányomni a bélyegüket. Nagy szerencsénkre ezen ma már az…
1 / 1 506

Receptek

HÍREK

1 / 1 159

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!