Facebook hozzászólás
847

Mákos, diós, zölddiós

Az év bejglije

Tudjuk, hogy a nagyié legfinomabb, de ezen a versenyen csak cukrászok indulhattak, Több mint ötven bejgliből került a három kategóriagyőztes.

Ínyenc kategóriában

Az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli/Urbán IldikóIldikó Cukrászda, Szarvas
Ezüstérmes: Csemege diós – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Ezüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral – Kádár Ferenc – Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, Tiszanána
Bronzérmes: Csemege mákos-meggyes – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti

A győztes ínyenc Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
A győztes ínyenc Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Az Angyali bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült, a töltelékénél a zöld dióhoz nyúlt a készítője. A gyümölcs jelentős C-vitamin- és vastartalommal bír, amely vértisztító, gyomorerősítő és fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is – áll az összegzésben.

Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek – ezért is lett két ezüstérmes – kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.
Ha van kedved, kísérletezz te is, de azért a mákosnak és a diósnak ott a helye az asztalon!

Forrás: MTI





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!