Facebook hozzászólás
749

FASZÉNEN SÜTÖTT GYÜMÖLCSÖK ÉS TÁRSAI

Fördős Zé grill-tippjei

A nyár berobbanásával a grillpartikhoz ad megfogadható, jó tanácsokat az ismert műsorvezető.

Ideje letakarítani a grillsütőt és kezdődhet a buli! Az alábbiakban a sárvári Spirit Hotel grillpartijának házigazdája, Fördős Zé ad néhány ötletet, hogy miként legyen igazán különleges a menüsor.

Fördős Zé grilltippjei. Fotó: Frontpage
Fördős Zé grilltippjei. Fotó: Frontpage

Gyümölcsök sütve? Igen!

Sokan nem is gondolnák, de számos gyümölcs nagyon ízletes grillezve is. Ilyen például az ananász, az eper, a görögdinnye, a barack, a füge és a banán. Ideálisak lehetnek hidegtálon sonka mellé, és sült húsokhoz is remekül passzolnak, de akár salátára is teheted őket. Persze desszertként is kiválóak, például nyársra tűzve, pillecukorral kombinálva.

Az olaszok kedvence egyenesen a grillrácsról

Ha egy kis mediterrán hangulatot szeretnél csempészni a grillpartira, akkor mindenképp próbáld ki a grillezett pizzát! A hagyományosan kemencében készített fogásnak ezt a változatát a faszén fölött sütik meg. Fördős Zének ez a pizza az egyik nagy kedvence, ha formabontó grillételekről van szó.

Van élet a steaken túl

A grillen süthető húsok gyakorlatilag a végtelenségig variálhatóak, mégis hajlamosak vagyunk leragadni a hamburgerpogácsánál és a steaknél, pedig a halak és a különféle tengeri herkentyűk is nagyon finomak, ha grillezzük őket. Szuper választás lehet egy kerti partyn a grillezett rák vagy éppen a lazac. Amellett, hogy egészségesebbek, mint a vöröshúsok, még hamarabb el is készülnek.

Három hiba, amire figyelj grillezés közben

  • Sose szurkáld a húst villával sütés közben, ugyanis így távozik belőle a szaft, vagyis sokkal szárazabb lesz a végeredmény.
  • Ne nyitogasd állandóan a grill fedelét, mert így jóval tovább tart átsülnie a benne lévő húsoknak, zöldségeknek.
  • Nem szabad mindent közvetlenül a rácsra tenni, a halakat például érdemes egy külön erre kifejlesztett rácsos fogóval együtt ráhelyezni a grillre. Így elkerülheted, hogy megégjen a bőre. Sajtok esetében érdemes alumíniumtálcát használni a sütéshez, ezzel meggátolhatod, hogy az olvadt sajt mindenre ráfolyjon.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!