Facebook hozzászólás

Igazán jót tekerni otthon is lehet!

Még az átlagembernek is nagyszerű lesz a Kakas éve a keleti kultúrák szerint! Ebben az esztendőben sokan egyre több figyelmet fordítanak majd saját egészségükre, lelki egyensúlyukra. Ehhez segített hozzá a minap Kovács Lázár, aki az ország legszebb lányait tanította meg sushit készíteni az autentikus Sushi Sei-ben! 

Nem annyira nehéz... Kép: László Márta
Nem annyira nehéz, ugye?… Kép: László Márta

Buda ismert japán éttermében nagyon sokat adnak az egészséges táplálkozásra – nemcsak a Kakas évében. Így találkoztak a szépségek és a finomságok is a minap. A csodásan csinos szépségkirálynők bizonyára egyeteln dekát sem szeretnének felszedni, ezért elhatározták megtanulják néhány a japánok nemzeti étel elkészítését.

Lázár úr tanít, Kép: sajtóanyag
Lázár úr tanít, Kép: sajtóanyag

 

Kovács Lázár vállalta az otató szerepét. Konkoly Ági gyönyörű szép kislányával, Kiss Daniella, Lipcsei Betta, Oczella Eszter, és Kovács Dóri próbálták felvenni a lépést az aranykezű chefek-chejével Kovács Lázárral, aki a sushi tekerés titkait árulta el a hölgyeknek.

Lázár ellenőriz, Kép: sajtóanyag
Fontos az ellenőrzés, Kép: sajtóanyag

A végeredmény az étterem specialitása lett: minden résztvevő saját készítésű BENTO BOX-át falatozta a rendezvény végén,

Ilyen az igazi BENTO BOX, Kép: László Márta
Ilyen az igazi BENTO BOX, Kép: László Márta

melyben grillezett lazac, de még teriyaki szószos csirkemell is volt, a salátát pedig ehető virággal díszítették saját kezűleg a lányok.

Kész az autentikus japán vacsora, Kép: sajtóanyag
Kész az autentikus japán vacsora, Kép: sajtóanyag

A hölgyek szinte mind kivétel nélkül a japán gasztronómia kedvelői, ezért itták Lázár chef minden szavát, hogy saját konyhájukban is ki tudjanak majd teljesedni. Elmondásuk szerint az ízek így még intenzívebbek volta, hogy saját maguk készíthették el fogásaikat. Lázár egyébként nemcsak a fakanállal, de a pálcikával is jól bánik, hiszen a lányok még továbbképzést is kaptak a pálcikaevés fortélyaiból.

Lázár titka:
Használj a sushihoz való rizst. Kézzel oszlasd el a főtt rizst kb 1-1,5 cm vastagon. Kend meg s tetetjét gyömbérrel, ízlés szerint wasabival, tény rá egy 2-3 csík uborkát, lazacot, és jöhet a szoros tekerés. Tálaláskor először vágjuk éles késsel ketté a kis rudat, majd arányosan a többit.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!