>
Facebook hozzászólás

OTT SINCS KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS

Jamie Oliver marad a fakanálnál

Páratlan pályát futott be Jamie Oliver, a világszerte ismert mesterszakács 22 év alatt. Tavasszal azután összeomlott híres nagy-britanniai étterem-birodalma, 23 olasz éttermének vagy ezer alkalmazottja került az utcára. Azóta először beszélt most arról, mi volt a csőd oka – és hogyan tovább.

Jamie Oliver, Kép: jamieoliver.com
Jamie Oliver, Kép: jamieoliver.com

A vidéki vendéglős pufók képű, mosolygós fia 1997-ben került először képernyőre, amikor a BBC az ismert londoni River Caféról forgatott, ahol Oliver a desszertekért felelt. Megtetszett a képe és a munkája, majd amikor egyre jobban bizonyított mint a korszerű, egészséges táplálkozás apostola, saját TV-műsort adtak neki. A Meztelen szakács immár világszerte fogalom, ugyancsak sikeresek lettek további tv-sorozatai, a vidám vidéki gyerekből pedig milliós nagyvállalkozó lett.

Étterembejárat, Jamie Oliver, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Oliver a látványos csőd után először volt hajlandó beszélni arról, hogy mi és miért történt, a londoni The Timesnak. Szerinte tulajdonképpen minden rendben volt, éttermei „fényévekkel voltak a vetélytársak előtt”, de „rossz tanácsokat kapott, és elkendőzték előle a valóságot.” Amihez a konzervatív lap azt fűzi hozzá, hogy a vendégek másként ítélték meg a dolgot. Ők azt látták, hogy az éttermek ugyan a híres tulajdonos nevére alapítottak, de áraik magasak voltak, míg az ételek minősége közepes. Ehhez járul, hogy a brit belvárosok kiüresedésével, az ételrendelő szolgálatok elterjedésével általában is visszaszorulóban vannak a hagyományos éttermek.

A volt tulajdonos azzal védekezik, hogy a maga részéről az utolsó pillanatig mindent megtett, saját vagyonából 25 millió fontot áldozott arra, hogy elkerülje a csődöt.

Akármiként is: a még csak 44 éves Jamie Oliver távolról sem adta fel. Hamarosan megjelenik Veg nevű legújabb szakácskönyve, amelynek tartalmát nem nehéz kitalálni…

A részleteket a Piac és Profit oldalán olvashatod!  

Sült hagymás édesburgonya muffin

Sülthagymás-édesburgonya muffin, Kép: receptguru
Kép: receptguru

Édesburgonya imádóknak és egészségesen étkezőknek egyformán ajánljuk a receptet. Az eredeti ötlet Jamie Oliveré, de Kata módosított rajta, nem is keveset.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

HÍREK

1 / 1 161

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!