Facebook hozzászólás
140

Kategorizálja és jelöli különleges termékeit egy élelmiszer áruház

Megnövelte a kiegyensúlyozott étrendet támogató élelmiszereinek, valamint bio-, gluténmentes és laktózmentes termékeinek számát a SPAR. A kínálat bővülésével az áruházak polcain nagyobb felületet és színkódot, piktogramokat kap az öt új termékcsoport.

Új termékmegjelölések a SPAR-ban, Kép: sajtóanyag
Új termékmegjelölések a SPAR-ban, Kép: sajtóanyag

Az idén 25 esztendős élelmiszer áruház üzletpolitikájában kiemelt jelentőséggel bír a termékfejlesztés, illetve a vásárlási folyamatok leegyszerűsítése. Fontos területnek tartjuk az egészségtudatos és speciális étrendet igénylő vásárlói csoportoknak kínált élelmiszereket, hiszen hazánkban is egyre többen vannak, akik egészségi állapotuk miatt keresik a laktóz-, vagy gluténmentes, valamint a nem hétköznapi étrendű termékeinket – hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A speciális táplálkozás körébe tartozó termékeket a vásárlók öt fő kategóriába -laktózmentes, gluténmentes, biotermékek, speciális élelmiszerek, tudatos táplálkozás termékei– sorolva, egyedi jelzéssel ellátva találhatják meg a polcokon. A megújult kínálat részét képezik a cég sajátmárkás  termékei, amelyek továbbra is kedvező áron érhetők el a vásárlók számára.

Laktózérzékenység a fel­mérések szerint a felnőtt lakosság egyharmadát érinti, akik ennek következtében naponta szembesülnek a tej és tejtermékek fogyasztása után jelentkező kellemetlen tünetekkel. Számukra az üzlet különféle laktózmentes termékeket kínál. Gluténérzékenység esetén minden olyan élelmiszer ke­rülendő, amelyben a gluténmennyiség meghaladja a 20mg/kg-ot.

Az új kategóriajelöléseknek köszönhetően a vásárlók sokkal gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a boltban található élelmiszerek között, és választhatnak az étrendjüknek megfelelő alapanyagok közül. A polcokon a kategóriának megfelelő színkóddal és piktogrammal ellátott informatív polccsík, a polcok felett belógatott táblák, a polcok előtt padlómatrica segíti majd a vásárlókat a tájékozódásban. A termékeket az áruházakban egy helyen, de egymástól jól megkülönböztethetően találják meg a jövőben a vásárlók.

Mivel főzz, ha inzulinrezisztenciás és gluténmentes étrendet is kell tartanod?
Inzulinrezisztencia (IR) esetén az étkezések többségében lassú felszívódású szénhidrátokat kell, hogy tartalmazzanak. Így nehéz helyzetbe kerülhet az, akinek emellett gluténmentes (GM) étrendet is kell tartania. Milyen alapanyagokkal főzzünk, hogyan egyeztethető össze a két étrend?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!