Facebook hozzászólás

Kreatív indiai étterem Budapest szívében

Budapest belvárosában találhatjuk a Maharaja étterem lánc legújabb gyöngyszemét, ahol merőben új módon közelítenek a vendégek ízléséhez, szokásaihoz. Nem kell hozzá jóstehetség, hogy azt gondoljuk, a hely az indiai ételek szerelmeseinek zarándokhelye lesz.

Maharaja étterem, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Érdekes, és Budapesten eddig egyedülálló elképzelést megvalósító étterem megnyitón jártunk néhány napja. Budapesten, a buli negyedben nyílt meg a Maharaja Lounge indiai étterem, ahol ezentúl nem kell kompromisszumot kötnöd, ugyanis az étterem indiai szakácsai a szemed előtt készítik el azt az ételt, aminek elemeit te magad válogathatod össze az étlapról. Választhatsz húsfélét, zöldségeket, sőt azt is te döntöd el, milyen módon, milyen ízesítéssel készüljön el a vacsorád. Mostantól könnyű lesz a választás, hiszen nem kell válogatnod az ételek között olyan szempontok szerint, hogy olyat találj magadnak, amiben semmi olyan összetevő nincs, amit nem kedvelsz, vagy amire esetleg érzékeny vagy.

Az étterem tulajdonosai, Jham Kulvinder Singh és felesége, Földesi Tünde már vagy húsz éve tűzték ki célul, hogy a hazai közönséggel megismertessék az indiai ízeket. Hogy ezt minél hatékonyabban  tehessék, már az ötödik éttermüket nyitják, de ez az első, amelyik látványkonyhát üzemeltet, és mindenki maga válogathatja össze a kedvenc curryját. De bármilyen curryt is választasz, fogadj el egy jó tanácsot: a mangó lassit ki ne hagyd, mert az valami csoda!

A sajtó számára tartott bemutatón kipróbálhattuk az élményt, meg kell mondanunk, ez bizony működik! Jókat beszélgettünk az indiai étkezési kultúráról, Tünde fűszerbemutatót is tartott, a hangulatot pedig három gyönyörű hölgy autentikus indiai tánca alapozta meg.

Indiai vajas csirke
Az indiai konyha minden fura fűszerezése ellenére közel áll a magyar ízléshez. A vajas csirke – butter chicken – az egyik legismertebb és legfinomabb indiai fogás. Talán kicsit időigényes – de csak elsőre, mert gyakorlottabban már párhuzamosan is lehet készíteni a hozzávalókat –, és egyáltalán nem nehéz. Hidd el, érdemes megpróbálni!
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 159

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!