Magyar és francia minőség, olaszosan tálalva
Ismételten egymásra talált a francia és a magyar konyha a festői botanikus kert közepén álló Károlyi Kastélyban. Fehérvárcsurgón az Accent Hotels közreműködésével immár harmadjára rendezték meg a Károlyi Gasztro Akadémiát, amelynek idén Angelica Károlyi grófnő és Gianni Annoni voltak házigazdái.
A lélegzetelállító környezet, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Magyar Vendéglátóipari Múzeum kiállításai mellett az odalátogatók számos, a francia és a magyar konyhaművészetet illetve a kiváló minőségű kézműves alapanyagokat bemutató program közül válogathattak. A kétnapos akadémia első felét a fiataloknak szentelték, a szakma diákjaié volt a főszerep. Az interaktív főzősuliban neves séfektől tanulhatták el a szakma rejtelmeit, miközben megismerkedhettek a legújabb innovatív konyhatechnológiákkal, illetve a hazai, kiemelkedő minőségű alapanyagokkal.
Az akadémia második, szabadon látogatható napját az egyik házigazda, Gianni Annoni nyitotta meg.
− Bár a konyha nyelve francia, azért mi olaszok is hozzátettük a magunkét. De ne feledjük, hogy minden a hölgyektől indult – utalva ezzel Medici Katalin gasztrotörténeti jelentőségére. Gianni arra is biztatta a séfeket és a látogatókat, hogy bátrabban nyúljanak a jó minőségű hazai alapanyagokhoz, aknázzák ki a bennük szunnyadó lehetőséget, és ne próbáljunk elrontani egy csirkét valami extrém, de használhatatlan recepttel. Ezzel pedig a nemrég lezajlott Dining Guide díjkiosztóra gondolt, ahol az ítészek ugyanez tanácsolták.
A főzőshow az Art Hotel Szeged Sanzon éttermének konyhafőnökével, Goda Gáborral indult, aki a szegedi halászlé, illetve az igazi túrós csusza rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. Őt követte Pauer Péter, a Gotthard Hotel Executive Chefje, végezetül Csécsényi Zoltán, a Bonvital Hévíz Executive Chef-je zárta a gasztro-barangolást. Az akadémia megálmodója és szakmai házigazdája Varga Gergely, a Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant executive Chefje immár harmadik éve tökéletesíti, és színesíti a rendezvényt.
Számos hazai, kézműves alapanyagot, italokat, ételeket ismerhettek meg a látogatók a kastély csodás pincéjében.
Érdemes olvasni minket, mert rövidesen ízelítőt adunk a kóstolni valókból. Addig is egy kis ízelítő: bemutatjuk majd a Csurgódombi Sajtkonyha kézműves sajtjait és konyhai mini dísznövényeit, a szintén helyi Petlyn Kézműves Ecet különlegességeit, a borairól már jól ismert Kreinbacher Birtok pezsgőit és a Kapucinus sörök sörök szerelmesei sem maradnak beszámoló nélkül.
A Károlyi grófi család és az Accent Hotels közös Károlyi Gasztro Akadémiája folytatja munkáját, céljuk egy olyan oktatási központ megteremtése, amely minden megkötés nélkül mindenkit szívesen fogad. A magyar és a francia konyhaművészet összehozásán felül természetesen szívügye a fiatalok érdeklődésének felkeltése a konyhaművészet iránt, hogy a magyar gasztronómia újabb sikereket arathasson. Az akadémiát színes programjai, neves meghívott vendégei, baráti légköre és lenyűgöző elhelyezkedése egyedülállóvá teszi az országban. Továbbra is bátran ajánljuk a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek!
Hozzászólás zárolva.