Facebook hozzászólás

Séta a szaloncukor körül

Tudom, a szaloncukornak nem csökken a népszerűsége, óriási a választék, zselés, kézműves, hagyományos, ilyen, olyan, amolyan kelleti magát a polcokon. Mi már évek óta nem aggatjuk fel a fára őket, az asztalon egy tálban tartom a cukrot, mindenki vehet belőle, amikor csak akar. Épp ezért nekem nagyon fontos a szaloncukor minősége, mert nem a fát díszíti, amikor a csomagolása, színe lenne az elsődleges szempont, hanem desszertként esszük, ezért ügyelünk, hogy milyet veszünk.

Kézműves szaloncukor, Kép: Demeter Chocolate
Kép: Demeter Chocolate

A szaloncukor francia gyökerekkel rendelkezik, és már a 14. században is készítették arrafelé, tőlük érkezett hozzánk német közvetítéssel. A 19. században vált népszerűvé Magyarországon, és a trónról azóta sem sikerült letaszítani. De nem mindegy, milyen fajtát veszünk, tele van-e az a szaloncukor mindenféle művi adalékkal, ízfokozóval, stabilizátorral, tartósítóval, vagy kiemelkedően jó minőségű csokoládé bevonattal készül, és a töltelék sem árt az egészségünknek.

Kiskunlacházán működik egy családi vállalkozás, amelynek termékei minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, kézzel készült egyedi alkotások, ezekben nemcsak a szakértelem és a minőségi alapanyagok ötvöződnek, hanem ott rejlik bennük az a fajta kreativitás, ami valóban egyedivé teszi termékeiket.

Az élelmiszerek Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on is díjat nyertek, az International Chocolate Awards versenyen pedig bronz minősítéssel díjazták epres citromfűvel ízesített bonbonjukat.

Négy éve jelentek meg a piacon kézzel készített termékeikkel, jelenleg tizenhat különféle szaloncukorral vannak jelen, amelyek közül érdemes megemlíteni a szatmári szilvapálinka-krémes, a mákos, a chilis-marcipános, az almasajtos és a gyerekek körében népszerű robbanócukros szaloncukrot.

Ne hagyjuk tehát figyelmen kívül a választásnál ezeket a csodás szaloncukrokat sem, melyből minden egyes szem jól sikerült kulináris utazás a csokoládé világában.

Házi szaloncukor
Ha úgy döntesz, házi készítésű szaloncukorral díszíted a karácsonyfát, még időben vagy. Finomabb, mint a bolti társai, ajándéknak is kitűnő, és olyan csomagolás kerül rá, amilyet szeretnénk. Pepecs munka, de megéri. Nálunk évek óta sláger.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 136

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!