Facebook hozzászólás

Séta a szaloncukor körül

Tudom, a szaloncukornak nem csökken a népszerűsége, óriási a választék, zselés, kézműves, hagyományos, ilyen, olyan, amolyan kelleti magát a polcokon. Mi már évek óta nem aggatjuk fel a fára őket, az asztalon egy tálban tartom a cukrot, mindenki vehet belőle, amikor csak akar. Épp ezért nekem nagyon fontos a szaloncukor minősége, mert nem a fát díszíti, amikor a csomagolása, színe lenne az elsődleges szempont, hanem desszertként esszük, ezért ügyelünk, hogy milyet veszünk.

Kézműves szaloncukor, Kép: Demeter Chocolate
Kép: Demeter Chocolate

A szaloncukor francia gyökerekkel rendelkezik, és már a 14. században is készítették arrafelé, tőlük érkezett hozzánk német közvetítéssel. A 19. században vált népszerűvé Magyarországon, és a trónról azóta sem sikerült letaszítani. De nem mindegy, milyen fajtát veszünk, tele van-e az a szaloncukor mindenféle művi adalékkal, ízfokozóval, stabilizátorral, tartósítóval, vagy kiemelkedően jó minőségű csokoládé bevonattal készül, és a töltelék sem árt az egészségünknek.

Kiskunlacházán működik egy családi vállalkozás, amelynek termékei minden esetben a legkiválóbb alapanyagokból, kézzel készült egyedi alkotások, ezekben nemcsak a szakértelem és a minőségi alapanyagok ötvöződnek, hanem ott rejlik bennük az a fajta kreativitás, ami valóban egyedivé teszi termékeiket.

Az élelmiszerek Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on is díjat nyertek, az International Chocolate Awards versenyen pedig bronz minősítéssel díjazták epres citromfűvel ízesített bonbonjukat.

Négy éve jelentek meg a piacon kézzel készített termékeikkel, jelenleg tizenhat különféle szaloncukorral vannak jelen, amelyek közül érdemes megemlíteni a szatmári szilvapálinka-krémes, a mákos, a chilis-marcipános, az almasajtos és a gyerekek körében népszerű robbanócukros szaloncukrot.

Ne hagyjuk tehát figyelmen kívül a választásnál ezeket a csodás szaloncukrokat sem, melyből minden egyes szem jól sikerült kulináris utazás a csokoládé világában.

Házi szaloncukor
Ha úgy döntesz, házi készítésű szaloncukorral díszíted a karácsonyfát, még időben vagy. Finomabb, mint a bolti társai, ajándéknak is kitűnő, és olyan csomagolás kerül rá, amilyet szeretnénk. Pepecs munka, de megéri. Nálunk évek óta sláger.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

HÍREK

1 / 1 158

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!