>
Facebook hozzászólás

Tarolt a Stand

Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat. A Várkert Bazárban tartott díjátadón bemutatkozott a Made in Hungary éttermi társulás is. A 20 legjobb hazai étterem étlapján mostantól ezzel a márkanévvel ugyanaz a fogás jelenik meg – növelve ezzel egymás presztizsét.

A Stand után sorrendben az Onyx, a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Babel, a MÁK, a St. Andrea Restaurant, a Textúra, az Anyukám mondta, az Olimpia és az Arany Kaviár került.

Így ínyenckedünk mi
Elkészült Magyarország első Gasztro Körképe.Kiderült például, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő réteg inkább lelkes laikus, mint tudatos fogyasztó és étterembejáró!
Dining Guide 2019-es díjkiosztója, középen Széll Tamás és Szulló Szabina, Kép: László Márta
Dining Guide 2019-es díjkiosztója, középen Széll Tamás és Szulló Szabina, Kép: László Márta

Idei újdonság, hogy a Dining Guide ezúttal az éttermi kávélapokat is megvizsgálta, ezt a különdíjat is Stand Étterem kapta. Most először osztották ki az év koktélbárja díjat, amelyet a  Boutiq’Bar tulajdonosa, Nagy Zoltán vett át. Ugyancsak először ismerték el az év szervizemberét. A díjat Lizsicsár Miklós, a St. Andrea Restaurant étteremvezetője kapta. Az év cukrászdája díjjal a tavalyihoz hasonlóan a francia cukrászati stílus meghonosítóját, a váci Mihályi Patisserie-t jutalmazták.

Széll Tamásék rákóczi túrósa, Kép: László Márta
Széll Tamásék rákóczi túrósa, Kép: László Márta

A Dining Guide idén úgy döntött, hogy a street food elnevezés helyett az alternatív vendéglátóhely kifejezést használja, hiszen a legtöbb esetben nem klasszikus utcai ételekről van szó, hanem az éttermekben fogyasztható fogásokról. Az év alternatív vendéglátóhelye díjat a Pizza, Kávé, Világbéke kapta. Az év borlapja díjat pedig az Arany Kaviár képviselője vehette át. Életműdíjat, amelyet Bíró Lajos kapott, aki az ítészek szerint a magyar gasztronómia egyik nagy megújítója.  Az év innovatív konyhája díj a Tiszavirág étteremé lett.

Tiszaviráosok a márványozott pisztrángot készítik elő: Kép László Márta
Tiszaviráosok a márványozott pisztrángot készítik elő: Kép László Márta

Idén is külföldi szaktekintélyek segítették a végső döntéshozatalt. A nemzetközi szakmai zsűrit Enrico Crippa vezette, aki a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje. A Dining Guide évek óta dolgozik továbbá Fausto Arrighivel is, aki 36 évet töltött el a világ legnagyobb nevű étteremkalauzánál, a Michelin Guide-nál.

Made in Hungary éttermi társulás, Kép: László Márta
Made in Hungary éttermi társulás, Kép: László Márta

A gálán bejelentették a Made in Hungary Top Gasztronómia Társulás megalakulását: a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hívta életre a 20 legjobb hazai étterem részvételével. Célja a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagainak összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével. Az első ilyen alapanyag-választás a kacsamáj és a 6 puttonyos Tokaji Aszú. A külföldön is elismert presztízsű alapanyag, a kacsamáj, valamint a legismertebb magyar bor, a Tokaji Aszú az olyan topséfek, mint Nagy Szabolcs és Giczi Andor, a Fricska séfjeinek kezében egy „Made in Hungary” elnevezésű fogássá változik.

Nagy Szabolcs és Giczi Andor, Kép: Muladi Eszter
Fricskások a 20 legjobb között: Nagy Szabolcs és Giczi Andor, Kép: Muladi Eszter

Február 26-ától a résztvevő 20 étterem étlapjain a Made in Hungary logó feltüntetése alatt mindenkinek elérhetővé, és rendelhetővé válik az adott étterem Made in Hungary kacsamáj és Tokaji Aszú koncepciója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szokásaink rabjai vagyunk

Vagy a saját tapasztalat vagy a gyógyszerész véleménye az első, amikor megfázásra, influenzára veszünk valamilyn…

Mit tegyek, ha rájövök, hogy demenciám van?

Jelentős változásokat hoz a te és szeretteid életében az Alzheimer-kór korai stádiuma (vagy enyhe Alzheimer-kór).…
1 / 1 508

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!