Alapreceptek: a kevert tészta
Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Lássuk is az elsőt, a kevert tésztát!
1 bögre: 200 ml
25 dkg puha vajat 1 bögre cukorral addig keverünk, amíg a massza kifehéredik, krémessé válik. Ez robotgéppel lehet 5-6 perc, függően a gépünk teljesítményétől. Kézi keverés esetén 10-12 percbe is beletelik. Egyenként belekeverünk 4 tojást. 2 bögre lisztet összekeverünk fél teáskanál sütőporral, és hozzákeverjük a tojásos, vajas masszába.
Ez a mennyiség egy 26 cm átmérőjű tortaformához elég.
Az alapreceptet variálhatjuk különböző fűszerekkel, fahéjjal, vaníliával, citrus héjakkal, mogyoróval vagy csokoládéval.
TIPP: Lehetőleg minden hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen. A lisztet csak rövid ideig keverjük a vajas-cukros masszához, hogy a tészta ne nehezüljön el. Összekeverés után ne hagyjuk állni a tésztát – a sütőpor azonnal dolgozni kezd, amint nedvesség éri -, hanem azonnal süssük meg.
Hozzászólás zárolva.