Csirkecombok sótéglán grillezve
Húsimádónk fia nemrég Romániában járt egy nemzetközi rendezvényen. Ott többek között találkozott Claudiuval, aki amint megtudta, hogy a papának mi a hobbija, azonnal küldött neki két sótéglát és egy általa készített, fából lévő tálaló szettet – amit most végre ki tudta próbálni. Hiszen itt a tavasz, és vele együtt grillszezon.
Mivel a napokban még nem tudtam, hogy mikor fogom a csirkecombokat meggrillezni, ezért készítettem egy vizes pácot, amiben egy napig pihentek a combok, majd az év első kerékpározása után végre begyújthattam a grillt.
A két sótéglát feltettem a grillrácsra, hogy folyamatosan melegedjenek át – nehogy a hirtelen hőterheléstől megrepedjenek, eltörjenek. Mivel még sohasem sütöttem így húst, ezért biztonsági megoldásként a grillrácson is próbálkoztam párhuzamosan – de a sótéglák is nagyon szépen átmelegedtek, szépen, és egyenletesen adták le a hőt – úgyhogy fölösleges volt parázni. A végén szinte teljesen feltekertem mind a négy égősort, a húsok gyönyörűen sercegtek a sótéglákon, vagyis minden nagyon szépen átsült. Húsimádónk csak ajánlani tudja a sótéglákat!
Hozzászólás zárolva.