Facebook hozzászólás
584

Menedékhely a Pilisben

Megéri autóba ülni és elgurulni a Pilisnek erre a Pesttől ugrásnyi távolságban lévő pontjára, egy fárasztó munkanap utáni lazításra ugyanis kitűnően alkalmas az Ürömi Hütte. Ez az a hely, ahol találkozhatsz a barátaiddal, és egy isteni pizza mellett megválthatjátok a világot. Itt egyszerre érzed vendégnek és családtagnak magad.

Pizza, Kép: Ürömi Hütte
Kép: Ürömi Hütte

Az Ürömi Hütte már hároméves, azóta nyújt menedéket a Pilisben mindazoknak, akik vagy a közelben laknak, és már úgy járnak oda, mintha hazamennének, és azoknak, akik nem restek autóba ülni, és elhagyni a Pest határát jelző táblát kétszáz méterrel egy isteni, vékony tésztás, minőségi feltétekkel megrakott pizzáért, egy szép rozé kacsamellért vagy néhány csípős, ropogós csirkeszárnyért.

A Hütte szimpatikus tulajdonsága, hogy nem akar többnek látszani annál, mint amit a nevében is ígér, valóra váltja mindazt, amit az ember egy hüttéhez kapcsol a fejében: néha kicsit zajos közösségi hely, ahol le lehet tenni a mindennapi stresszt végre, mint ahogy egy hüttében csatoljuk le a sílécet. Megbízható minőségű, állandó étel választék melenget, és vár a szezonális zöldség- és gyümölcskínálathoz igazodó, időről időre megújuló napi ajánlatok sora. Az étlap izgalmas, helyet kapnak rajta az állandó ételek, mint a ropogós csirkeszárnyak vödörben, a hütte kolbászok bajor pereccel, házi mustárral és tormával, a tepertős kemencés csiga, és a különböző, fatálon tálalt sajt- és sonkaválogatások. Szerephez jut a helyi készítésű, pilisborosjenői sajttál is, az italok sorát pedig házi szörpök, szezonban forralt bor gazdagítja. Betérhetünk a napi ajánlatokért is, mint például a tésztában sült báránycsülök tökös lecsóval, esetleg a vaddisznó karaj sült krumplival és tejfölös tökkel. Van ebédmenü is, ami igen barátságos áron kapható.

Erős desszert front

Créme brulée, Kép: Ürömi Hütte
Kép: Ürömi Hütte

Ha már unalmas az éttermekben kapható palacsinta, somlói galuska, fagylaltkehely szentháromság, akkor a Hütte desszert kínálata igazi felüdülés lesz. A créme brulée selymes vaníliakrémmel, vékony, diszkréten roppanós karamell kalapjával első osztályú, a tiramisú pedig nemcsak ötletes tálalásával hívja fel magára a figyelmet, ahogy három decis csatos üvegben kerül az asztalra, de az olasz mascarpone sosem okoz csalódást, a belőle készült már-már klasszikusnak számító desszert igazi magasságokba emelkedik általa. És szólnunk kell a túrógombócról, amiről csak könnybe lábadt szemmel lehet beszélni, olyan könnyű, olyan lágy, tetején a tejföl sipka pedig a havas hegyeket idézi, ami egy hüttében igencsak stílusos.

A Hütte erőssége pedig az ételeken kívül a csapat, aki mindezt megfőzi és tálalja nekünk. Mosolygós felszolgáló lányok, udvarias, barátságos, de mértéktartó pincérek, és fiatal szakács csapat dolgozik azon, hogy a Hüttében otthon érezzük magunkat.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!