Egy kémikus lehet a Jack Daniel’s nyolcadik lepárlómestere
Chris Fletcher gyerekkora óta rajong a kémiáért, de a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ez teheti őt a világ egyik leghíresebb whiskey-jének mesterévé. Amerika legrégebben bejegyzett whiskey lepárlójában az elmúlt 151 évben 7 whiskey mester felelt azért, hogy minden csepp ital megfelelő minőségben hagyja el Lynchburgöt. Közülük az első maga Jack Daniel volt, jelenleg pedig Jeff Arnett tölti be ezt a posztot. Úgy tűnik lassan megvan, ki veheti át tőle a stafétát: aki nem más, mint az ötödik mester, Frank Bobo unokája.
Üvöltő sziréna és egy ütött-kopott tűzoltó csengő. Ezekkel játszott gyerekként Chris Fletcher a lepárlóban, míg nagyapja, Frank Bobo a whiskey-készítés folyamatait felügyelte. Akkoriban még nem sokat értett abból, mint jelent a Jack Daniel’s csapat tagjának lenni, most viszont már lassan öt éve ő maga is Jeff Arnett whiskey mester mellett dolgozik kóstolóként.
Fletcher kémia tagozatos volt a Tennessee Technological University-n, miközben némi zsebpénzért dolgozott a népszerű whiskey gyárban.
A tanulmányai befejezése után Louisville-ben állt a Brown-Forman alkalmazásába, ahol például az élesztőlaborban tevékenykedett, és hordómintákat vizsgált, valamint tapasztalati tudományos kísérletekben is részt vett, vagyis kóstolt. Több tucat márkát és italt megismert ekkor.
2013-ban maga Jeff Arnett kereste meg, hogy legyen a jobbkeze. Chris gondolkodás nélkül igent mondott, és nem sokkal később – pontosan 57 évvel nagyapja, Frank Bobo első munkanapját követően – elkezdte a munkát Jeff mellett. Erről így nyilatkozott Fletcher: „Amikor először visszajöttem a gyárba, azt éreztem, hogy újra együtt vagyok nagypapámmal.”
Ezzel a lépéssel a 11 fős kóstoló-csapat tagja lett, és minden esély megvan rá, hogy Jeff visszavonulása esetén ő legyen a 151 éves márka nyolcadik lepárlómestere. Ezzel pedig családi hagyománnyá is teheti a whiskey készítés mesterségét.
Ígérem, nemsokára megírom legkedvesebb whiskys recetjét is!
Hozzászólás zárolva.