Facebook hozzászólás
55

A csirke alkonya

Ősszel szüretelünk, a szebbnél szebb szemeket daráljuk, préseljük, erjesztjük, és várjuk, hogy isteni bor legyen belőle. Pedig a tányéron legalább olyan finomak, mint a pohárban. Szőlős receptek következnek.

A csirke alkonya

Hozzávalók:

4 egész csirkemáj

1-1 fürt fehér és vörös szőlő

1,5 dl vörösbor

vaj

bors

Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, a hártyától megszabadítjuk, sózzuk, borsozuk.

Kimagozzuk a kettévágott szőlőszemeket. Kis vajon a májakat megsütjük, aláöntjük a bort, kicsit pároljuk benne. Ha a máj elkészült, kivesszük, a borba tesszük a szőlőt és összeforraljuk, de csak annyira, hogy a szőlők ne essenek össze.

Rizzsel, burgonyával, vagy pirított kenyérrel tálaljuk.

Kompót szőlőből

Hozzávalók:

1 kg szőlő

2,5 dl víz

25 dkg cukor

A kompót hagyományos alapanyaga az alma, vagy a körte, de szőlőből elkészíthető. Sőt, a nem annyira édes gyömölcsöt így finomabbá tehetjük.

Elkészítése: Megmossuk és leszemezzük a szőlőt. A vizet a cukorral felforraljuk, majd lassú tűzön sziruppá főzzük. A szőlőszemeket beledobjuk, 2 percig főzzük, majd a szőlőt kivesszük, miután kihűlt, tálalhatjuk, de hosszabb ideig el is áll.

Őszi gyümölcssaláta

Hozzávalók:

4 db őszibarack

5 db szilva

1 kis fürt szőlő

1 db körte

1 db alma

2 dl szőlő- vagy almalé

1 db citrom

Elkészítés: A gyümölcsöket meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, majd egy kis tálban összekeverjük. Ráöntjük a gyümölcslevet, belereszeljük a citrom héját, majd belecsavarjuk a levét is. Jól összekeverjük, hűtőbe tesszük, 1-2 múlva, hidegen tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!