Facebook hozzászólás

A Tökéletes a Jó barátja

 – Voltaire után szabadon így gondolkodik egy európai világcég, aminek mi magyarok is részesei vagyunk! Gazdaságosság, biztonság, komfort és dizájn – ez jellemzi az ablakok, a teraszajtók bukó-nyíló vasalatait szolgáló legújabb terméket, a Roto NX-et, ami e hetekben indul világhódító útjára. A hazai építkezések irányítói is most ismerkednek a német cég legújabb alkatrészeivel.

Megváltoztak az emberek építkezési, üzleti, egyben befektetési szokásai a gazdasági váláság alatt és után. Erre döbbent rá a Roto, miután kiderült jóval kevesebb tetőtéri ablakot tudtak eladni ebben az időszakban, mint korábban.

Tudtad?
A nyugat-magyarországi Lövőn működik a Roto magyarországi gyára, a hazai precíziós fémmegmunkálás fellegvára. Alkatrészeik szerves részei az új termékeknek is.

Az 1935-ben alapított Wilhelm Frank féle műhely nagy találmánya ugyanis ez volt. Folyamatos korszerűsítésével gyakorlatilag máig mintegy félmilliárd eladott, úgynevezett nyíló/bukó-nyíló garnitúrával piacvezető szerepet töltött be a cég.

Ablak beszerelve, Kép: Roto
Kép: Roto

A gazdasági válság alatt és után kiderült, a korábbi családi házas kerületekben – ugyanazon méretű telkeken – már nem családi házak, hanem több lakásos társasházak nőttek ki a földből. Hogy magasságukkal ne hágják át az érvényes környezetvédelmi szabályokat, a sátortetőket lecserélték laposra. Erre a gazdasági helyzetre kellett megfelelő választ adnia a cégnek.

Szobabelső teraszajtóval, Kép: Roto
Kép: Roto

A piaci változások folyamatos elemzése, követése, valamint intelligens átültetése a gyakorlati megoldásokba mindig is nemzetközi vezető szerepük alapja volt, és reményeik szerint az is marad. A küszöbön álló „átfogó generációváltás” pedig a következetes innováció jegyében zajlik. A bukó-nyíló vasalat jövőjét képviselő új név a komoly trendkutatással és a vevők célzott megkérdezésével egybekötött, több éves fejlesztői munkával született meg.

Ablak felszerelvényezve, Kép: Roto
Kép: Roto

Voltaire híres mondása – kissé átfogalmazva – igaz az új „Roto NX” vasalatra: „a Tökéletes a Jó barátja”. Hiszen a program egyesíti a jól bevált „NT” sorozat egyes elemeit az új, illetve jelentősen áttervezett alkatrészekkel. Sokkal nagyobb biztonságot nyújt, kényelmesebb, gazdaságosabb, térkihasználása pedig egyszerűen forradalmi. Tegyük hozzá, hogy az úgynevezett okos lakások tartozékává válhat. Szellőzési technikája tökéletesen kapcsolódik a lakás számítógépes vezérlésével. Például, ha nem vagyunk otthon, csak addig nyílik, csak akkor és csak akkorára, hogy ne lehessen betörni! A magas minőséget a német biztosítók is szó nélkül elfogadják!

Általában közvetlenül nem az építtetőkkel, a befektetőkkel, hanem azokkal a kis- és közepes vállalkozásokkal állnak kapcsolatban amelyek a beruházást végzik. A Roto sikere tehát a kkv-k sikerén nyugszik, és ezt figyelembe is vették. Az új termék Piaci bevezetését – egyebek közt – egy komoly kampánycsomag támogatja. Nyomtatott, képi, film és online anyagoktól kezdve, rendezvényeken át egészen az oktatási anyagokig terjed.

Gyár belső, Kép: Roto
Kép: Roto

A premierre a világ minden tájáról – köztük Magyarországról is – hívtak újságírókat Stuttgartba. A gyárlátogatás gyakorlatilag felért egy űrutazással.

Maultaschen, avagy a sváb konyha raviólija
Gomba- vagy hagymaszósszal, krumplisalátával, tepsiben sajttal megsütve vagy levesbetétnek – egyformán remek a sváb konyha remekműve. Erre is igaz, hogy ahány család, annyiféle módon készítik. Legutóbb Stuttgartban, a ROTO-konferencia séfje készítette el nekünk. Megsúgta, hogy szerinte borjúhúsból a legfinomabb!

Ez a patika tisztaság, a robotok, számítógépek összehangolt munkája. Mindössze egy-két emberrel találkoztunk. A targoncások, a raktárosok is robotok, a rendelésre szánt termékeket így gyűjtik össze, hogy azután repülhessen a világ minden tájára. Lakástulajdonosként, és nem szakemberként csodáltam, mennyi apró, német precizitással megtervezett alkatrészre van szükség egyetlen XXI. századi ablakhoz vagy ajtóhoz.

Bemutatóbusz a stuttgarti Roto Gyár udvarán, Kép: László Márta
Bemutatóbusz a stuttgarti Roto Gyár udvarán, Kép: László Márta

A szakemberek bemutatták azt a kiállítási autóbuszt is, amit különböző európai építkezési kiállításokra visznek. Nekem az a rész tetszett a legjobban, ahol kézzel tapinthatóan érezhettük, hogy nyílászáróik pont olyan jól működnek az Északi-sarkon, mint az afrikai sivatagban. Ekkor készült egy automata felvétel is, amiből kiderül, hogy ablakaikkal még a szerkesztő is a felhők felett érezheti magát…

Szerkesztő a felhők felett, Kép: Roto
Szerkesztő a felhők felett az egyik vendéglátóval, Kép: Roto
Ezek lesznek 2018 ingatlantrendjei
2018-ra az ingatlanpiac kis emelkedése és stagnálása prognosztizálható. Ha nem befolyásolja a folyamatokat valamilyen külső tényező, akkor várhatóan tetőznek az árak a használt és az új építésű ingatlanoknál is.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…

Tavaszi nyitány testnek és léleknek

Az első napsugarak megjelentével a lelkünk elég hamar átáll és tavaszi üzemmódra vált, de a testünk nem mindig…
1 / 1 478

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!