Facebook hozzászólás

A változatosan szép mozaik burkolatok előnyei- képekkel

A mozaik már évek óta előkelő helyen szerepel a burkolatok trendlistáján, de ha ez esetleg előbb-utóbb megváltozna, akkor is klasszikus, így „vállalható” marad. Tehát nem csupán most szép megoldás a vizes helyiségek burkolására vagy díszítésére, de jó befektetésnek is mondható.

A mozaik kisméretű darabkákból összeállított felület – nagyjából ennyi, amit mindenképpen elmondhatunk róla, a változatok száma ugyanis végtelen. A legismertebb és leggyakoribb mozaik-alapanyagok ma a kerámia és az üveg. A sima kerámialapok a színskála minden árnyalatában fellelhetőek a boltokban, de léteznek márványozott vagy épp arannyal mintázott különlegességek is. A csillogó, színezett üveg kényesebb, ezért ennek használatát csak falfelületek burkolására ajánlják. Ezek mellett azonban szinte minden alapanyagból készülhet ilyen burkolat.

A természetes anyagok növekvő népszerűségével a lakberendezésben megjelentek a speciálisan kezelt trópusi fákból, természetes kövekből hasított vagy a víz ereje által formált kavicsokból készült mozaikok is, utóbbiak már az ókorban is nagy népszerűségnek örvendtek. Az ipari stílus híveinek sem kell lemondaniuk az apró lapok kínálta lehetőségekről: a gyártók újabban fémből is készítenek mozaikot.

A formák is meglehetősen változatosak. A leggyakoribb négyzet alak mellett lehet téglalap, kör, ovális is az ismétlődő alapegység. De akár a nagymama összetört étkészletének darabjai is alapanyagot szolgáltathatnak.

[galeria azonosito=”old_209″ nyitokep=”” kepalairas=””]

forrás:Konyha&Fürdő Magazin 2011/1 Őszi száma

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

HÍREK

1 / 1 130

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!