Csipkebogyós, almás, vagy csokis? Vajon melyik a befutó torta?
Vajon melyik lesz majd Magyarország győztes cukormentes tortája? A bazsalikomos csipkebogyós, a döbleces – vagyis sütőtökös – almás vagy a „csokis kaland” névre keresztelt torta? Augusztusra ez is kiderül. Ám a háziversenyre még bárki benevezhet!
A „Magyarország cukormentes tortája” versenyt azzal a céllal indították el 2012-ben, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal izgalmas recepteket és tortákat alkossanak, miközben az ország figyelmét is felhívják az egészséges életmódra.
Az idei döntős tortákat a napokban kóstolta végig zsűri, ám a győztest csak augusztus elején hirdetik ki. A nagyközönség az augusztus 20-ai ünnepségeken kóstolhatja meg először „Magyarország tortájával” együtt, ezt követően pedig az ország számos cukrászdája árusítja majd a süteményt – adta hírül az MTI.
A versenyre minden évben cukrászmesterek pályázhatnak. Idén a túró, a csokoládé és a bogyós gyümölcsök voltak a legkedveltebb ízek a nevezett torták között. A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok használatát, a csekély szénhidrát- vagy kalóriatartalmat pontozta, hanem figyelembe vette az innovációt, a cukrászati gyakorlatot, a torta küllemét, ízeinek harmóniáját, és azt is, hogy mennyire köthető a magyar ízvilághoz.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen meghirdetett verseny részeként idén is lesz háziverseny, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb otthon készült cukormentes tortát díjazza az alapítvány. Augusztus 15-éig bárki nevezhet: háziasszonyok, gasztrobloggerek, sőt, akár cukrászok is, amennyiben nem ipartestületi tagok. A pályázóknak fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül kalória- és szénhidrátszegény tortát kell készíteniük, amely egy cukorbeteg-étrendbe is nyugodtan beilleszthető.
Hozzászólás zárolva.