Ezzel a trükkel otthon is megérik a banán!
Hurrá! Itt a banánszezon! Akár önmagában eszed, akár turmixba vagy süteménybe teszed, ez a gyümölcs édesen és puhán az igazi. Akkor se aggódj, ha egy kicsit zöldebb, még éretlen banánt vásároltál. Mutatunk egy egyszerű trükköt, amivel egy óra alatt tökéletes banánokat varázsolhatsz!
Nincs más teendőd, mint fogni egy tepsit, sütőpapírt teríteni az aljára, rápakolni az éretlen banánokat és egy órára betenni a 150 Celsius fokra előmelegített sütőbe.
A hő hatására a banán állaga puhább, a színe sárgább, az íze pedig sokkal-sokkal édesebb lesz! Ha kifejezetten sütibe szánjuk a banánokat, akkor akár tovább is bennhagyhatjuk. Mikor a héj teljesen megfeketedik, a banán húsa már pépes lesz, ami ideális állag sütemények készítéséhez.
Egy praktikával akár a már szikkadt pizza is ismét finommá tehető! Ehhez viszont nem a sütőt, hanem a mikrót kell beizzítanod. (Forrás:Zanussi)
Hozzászólás zárolva.