Adj a külsőségekre!
Beöltözni mindig szórakoztató – akár látják mások, akár nem. Mindig is egy különleges maszkra vágytál? Rendeld meg valamelyik webshopból, és egy csapásra a farsang mesterének érezheted magad!
Sőt, a jelmezek terén is nagy a választék.
Ha idén kicsit extrábbra vennéd a figurát, netán gyermek is van a háznál, jó ötlet megpróbálkozni az arcfestéssel, amelynek alapkellékei szintén könnyedén beszerezhetőek, ráadásul több órás programot jelent. A YouTube-on könnyen megtalálhatóak az útmutatók százai
Cicaarc
Pókember
Elefánt
Fincsi farsangi nassolás
Ha farsang, akkor fánk – ugyan a fánksütés sokak számára rémisztő vállalkozásnak tűnhet, ne ess kétségbe! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnnik. Az Életforma receptjeivel neked is menni fog! Részletek ebben a cikkünkben.
Ha az édesség nem a te világod, sebaj, ugyanis erre az esetre is tudunk ajánlani valamit – ma már létezik sós fánk is. Ehhez hoztunk nektek egy újabb receptet:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál élesztő
- 1 teáskanál
- 200 g langyos tej
- 1 teáskanál kristálycukor
- 2 tojássárgája közepes tojásból
- 2 evőkanál olívaolaj
- 350 g liszt
- egy csipet só
- 1 teáskanál kakukkfű
- 50 g parmezán
- 400 ml napraforgóolaj
Feltétnek:
- 50 g parmezán reszelve
- 100 g olvasztott cheddar
- pirított bacon darabok
- szezámmag
- snidling
Elkészítés:
- Egy tálba öntsd bele a meleg, de nem forró tejet, az élesztőt, és a cukrot, majd habverővel keverd össze. Tedd félre 5-10 percre, amíg az élesztő működésbe nem lép!
- Add hozzá a tojássárgáját, az olívaolajat, a lisztet, a sót, a kakukkfüvet, a parmezánt, majd a robotgép dagasztó fejével verd addig, míg létre nem jön a nyúlós tészta. A kész tésztát fedd le, majd hagyd 60 percig kelni.
- Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggasd ki úgy, hogy az egyes fánkok közepére egy lyukat is csinálsz! Az elkészült fánkokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben pihentesd letakarva újabb 30 percig.
- Olajban süsd a fánkokat aranyszínűre.
- A frissen sült fánkokat azonnal tedd a reszelt parmezános tálba, vagy borítsd be a megolvasztott cheddar sajttal, baconnal vagy szezámmaggal.
Hozzászólás zárolva.