Facebook hozzászólás
883

KARANTÉNBULI

Farsang a négy fal közt – hogyan ünnepeljünk otthon?

A farsangi időszak normálisan a fánkevések, beöltözések és bulik ideje, idén azonban csak otthon tudunk biztonságosan ünnepelni. Összegyűjtöttük, hogyan tehetitek igazán emlékezetessé a farsangot!

Adj a külsőségekre!

Beöltözni mindig szórakoztató – akár látják mások, akár nem. Mindig is egy különleges maszkra vágytál? Rendeld meg valamelyik webshopból, és egy csapásra a farsang mesterének érezheted magad!

Nagy a választék (Kép: Amazon)

Sőt, a jelmezek terén is nagy a választék.

farsang, farsangi maszk, divat, ünneplés, mardi gras
(Fotó: farsangijelmezek.hu)

Ha idén kicsit extrábbra vennéd a figurát, netán gyermek is van a háznál, jó ötlet megpróbálkozni az arcfestéssel, amelynek alapkellékei szintén könnyedén beszerezhetőek, ráadásul több órás programot jelent. A YouTube-on könnyen megtalálhatóak az útmutatók százai

Cicaarc

Pókember

Elefánt

 

Fincsi farsangi nassolás

Ha farsang, akkor fánk – ugyan a fánksütés sokak számára rémisztő vállalkozásnak tűnhet, ne ess kétségbe! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnnik. Az Életforma receptjeivel neked is menni fog! Részletek ebben a cikkünkben.

Ha az édesség nem a te világod, sebaj, ugyanis erre az esetre is tudunk ajánlani valamit – ma már létezik sós fánk is. Ehhez hoztunk nektek egy újabb receptet:

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál élesztő
  • 1 teáskanál
  • 200 g langyos tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 tojássárgája közepes tojásból
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 350 g liszt
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 50 g parmezán
  • 400 ml napraforgóolaj

Feltétnek:

  • 50 g parmezán reszelve
  • 100 g olvasztott cheddar
  • pirított bacon darabok
  • szezámmag
  • snidling
Sajt-bacon fánk Fotó: Pinterest
Sajt-bacon fánk Fotó: Pinterest

Elkészítés:

  • Egy tálba öntsd bele a meleg, de nem forró tejet, az élesztőt, és a cukrot, majd habverővel keverd össze. Tedd félre 5-10 percre, amíg az élesztő működésbe nem lép!
  • Add hozzá a tojássárgáját, az olívaolajat, a lisztet, a sót, a kakukkfüvet, a parmezánt, majd a robotgép dagasztó fejével verd addig, míg létre nem jön a nyúlós tészta. A kész tésztát fedd le, majd hagyd 60 percig kelni.
  • Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggasd ki úgy, hogy az egyes fánkok közepére egy lyukat is csinálsz! Az elkészült fánkokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben pihentesd letakarva újabb 30 percig.
  • Olajban süsd a fánkokat aranyszínűre.
  • A frissen sült fánkokat azonnal tedd a reszelt parmezános tálba, vagy borítsd be a megolvasztott cheddar sajttal, baconnal vagy szezámmaggal.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!