>
Facebook hozzászólás

NEM SZÓTÁR KELL HOZZÁ

Felpimpelnéd a fürdőszobád?

Otthonunk központi része a fürdőszoba, bár valószínűleg nem ott töltjük el a legtöbb időt – nagyban meghatározhatja hangulatunkat a vizes helyiség stílusa. Érdemes jól átgondolni tehát, hogy milyen típusú burkolatot, színeket, mosdót, zuhanykabint vagy épp csaptelepet választunk új lakás vagy felújítás esetén. Nehéz a döntés, hiszen a választék óriási, viszont már létezik olyan, vadonatúj, ingyenes online kalkulátor, ami segíti a döntést.

Csempe – csak visszafogottan

A fürdőszoba hangulatának alapját kétségkívül a burkolat adja meg, melyek közül a csempék a legnépszerűbbek, hisz nemcsak praktikusak, könnyen tisztíthatók, de nagyon látványosak is. A tengerentúlon régóta nagy népszerűségnek örvendő metrócsempék pár éve a magyar közönséget is meghódították, ami nem meglepő, hisz visszafogott, egyedi és rendkívül stílusos megoldásnak bizonyulnak. Sokak szerint a metróállomások burkolására alkalmazott téglalapok ideje leáldozott, a marokkói stílus és a geometriai formák lesznek a nyerők. Azonban, ha időtálló megoldás szeretnénk, amit nem ununk meg egyhamar, és könnyen feldobhatjuk pár kiegészítővel, akkor igenis van létjogosultsága a metrócsempének.

Csempék, Kép: fix24
Kép: fix24

Ezek a darabok fehér színben a legkelendőbbek, hisz sokkal tágasabbnak, fényesebbnek mutatják a kisebb helyiségeket. Persze ha a fehér túl steril szín lenne, akkor bátran választhatunk színes darabokat, de akár mintás verziókat is használhatunk, esetleg a felrakással trükközhetünk. Az azonban biztos, hogy időtálló, számos stílushoz jól passzoló megoldás, melyet egy-egy hangulatos kiegészítővel vagy a padló átalakításával egészen új színben tüntethetünk fel.

Világítás – a hangulat a legfontosabb

Véget ért az unalmas, kör alakú mennyezeti lámpák uralma a fürdőszobában. Ma már a páradús környezethez igazodva, de a trendekre ügyelve számos rendkívül mutatós lámpát gyártanak.

Fürdőszobai világítás, Kép: fix24
Kép: fix24

A design mellett az energiatakarékos megoldásokról, az okoskészülékekkel való szabályozhatóságról vagy a hygge hangulatkeltéséről sem feledkeztek meg a szakemberek. A formák és színek hihetetlen kavalkádja vár ránk, de legjobban akkor döntünk, ha egy szabályozható fényerejű darabot választunk, mely a reggeli készülődés ébresztő fényeként és az esti relaxáló fürdő hangulatvilágításaként is megállja a helyét.

Csaptelepek – a szabályozható a menő

Kád vagy zuhany – örök kérdés, ám a helyiség nagysága befolyásolja döntésünket, így ez esetben sokszor meg van kötve a kezünk. Azonban a modern, formatervezett és rendkívül praktikus csaptelepek, zuhanyfejek a legkisebb fürdőszobát is futurisztikus wellnessközponttá varázsolhatják.

Zuhany, Kép: fix24
Zuhany, Kép: fix24

A legnépszerűbbek az esőztető zuhanyfejek, melyek általában több funkcióval is rendelkeznek, így a vízsugárral akár át is masszírozhatjuk a testünket. A csaptelepek esetében a vízsugár erejét, illetve a hőfokot szabályozó elemek nem csak egyedi élménnyé tehetik a fürdőszobában töltött időt, de spórolhatunk segítségükkel, sőt a környezetért is tehetünk.

WC, Kép: fix24
Kép: fix24

WC – éljen a minimalizmus

A falsík mögé rejtett tartály és csövek nem csak helytakarékos, de könnyen tisztítható megoldásnak bizonyul, ennek köszönhető a geberit rendszerek népszerűsége. A letisztult és elegáns külső mellett szól még a kétfunkciós öblítés, valamint a csendes működés is. A tartállyal rendelkező wc-k viszonylag könnyen átalakíthatók ilyen rendszerekké, különösen, ha már eredetileg is a falakban helyezkedtek el a lefolyó csövei.

Dekoráció – teremts spa hangulatot

Ha nem ragaszkodunk a színes csempékhez vagy a látványos, hangsúlyos fürdőszobai darabokhoz, legyen szó például egy térben álló kádról, akkor érdemes a helyiség minden elemében a klasszikus, letisztult, visszafogott megoldásokat keresnünk, és a dekorációkkal teremteni meg a spa hangulatot a fürdőben.

Fürdőszobai berendezések, Kép: fix24
Fürdőszobai berendezések, Kép: fix24

A fehér csempékhez remekül passzolhatnak a színes és mintás törölközők, melyeket hasonló árnyalatú tárolókkal, fogkefetartóval és fém kiegészítőkkel dobhatunk fel. Kerüljük a műanyag kiegészítőket, hisz könnyen színüket vesztik, besárgulnak. Az egzotikus hatás elérésében segítségünkre lehetnek a fa és fonott, háncsból készült kiegészítők, míg a modern stílus szerelmeseihez az időtálló króm megoldások passzolnak. A fürdőszoba textiljeinek kiválasztásakor keressük a minőséget, hisz a némileg magasabb ár könnyen megtérül hosszútávon. A fürdőszoba klímájához alkalmazkodó élőnövények mellett rendkívül élethű és elegáns műnövényekkel is dekorálhatunk, de az illatgyertyák is fokozhatják a fürdőben töltött relaxáló percek hatását.

Számold ki!

Ha már van elképzelésünk azzal kapcsolatban, hogy miként szeretnénk fürdőszobánkat dekorálni, felújítani, akkor már csak a pénzügyi tervet kell elkészítenünk. Ja, és nem árt szaktanácsot kérni – mondjuk az interneten…

Top 5 fürdőszobatrend egyenesen Olaszországból!

Retrós csempék, főcím, Kép: ujhazcentrum
Retrós csempék, főcím, Kép: ujhazcentrum

Óriási méretű járólapok, innovatív közterületi burkolatok, márványhatású belső terek és egy meglepő új bútorirányzat – ezek határozzák meg a közeljövő fürdőszobatrendjeit. A milánói Cersaie kiállításról, Európa nagyszabású fürdőszobaexpójáról idén helyszíni tudósítást kaptunk. Jómagam, a szerkesztő épp most érkeztem haza egy szicíliai kiruccanásról, és mindenben megerősítem a tudósító beszámolóját!

(elem)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

HÍREK

1 / 1 164

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!