Facebook hozzászólás
201

Hallott már a szivarpálinkáról?

Szivarpálinka-bemutatóval és ultibajnoksággal ünnepelte tegnap 5. születésnapját az Agárdi Pálinkafőzde. Az ünnepre megálmodott termékük, az Agárdi Szivar aszútörköly pálinka limitált mennyiségben készült, az 1 400 db-os tételből kevesebb mint 1 000 palack kerül kereskedelmi forgalomba. Az ötéves főzde legújabb különlegességét Szabó Győző színész mutatta be a sajtónak, üzletembereknek és közismert személyeknek a cég Látogatócentrumában, Agárdon. Az Agárdi Pálinkafőzde – amely a jelenlegi 80 ezer palackos éves termelését két éven belül másfélszeresére kívánja növelni – célja továbbra is az, hogy a (szintén idén 5 éves) pálinkarendelet szigorításával megvédje és öregbítse a magyar pálinka hírét.

Agárdi Pálinkafőzde – megalkuvás nélkül, tisztán

Öt éve, hogy az Agárd melletti búzamezőn, zöldmezős beruházásként megépült Pintér Zoltán, Szabó László és Vértes Tibor közös pálinkafőzdéje. Azért fogtak a vállalkozásba, mert – mint Vértes Tibor fogalmazott – tiszta italokat akartak készíteni, amelyekben csak gyümölcs van, semmi más. Öt év már komoly időnek tekinthető egy cég életében, ezért születésnapján egy különleges pálinkát mutat be az Agárdi Pálinkafőzde. Innovatív szellemiségüket jól jelzi új termékük is: elkészítették Agárdon az aszútörköly alapú szivarpálinkát, amelyet dominikai VegaFina szivarral kínálnak. „A csomagból már csak egy nagy süppedős bőr fülesfotel hiányzik, amiben az ember nyugodtan elmerenghet” – állítja Szabó Győző színész, az Agárdi pálinkák és a jó szivarok ínyence.

A kezdeti 100 millió forintos befektetést az évek során további beruházások követték, melyek révén a főzde elnyerte jelenlegi, de a tervek szerint még nem végleges állapotát. Az alapítók jelentős szakmai ismeretekkel rendelkeztek, ugyanakkor a borágazat olyan gasztronómiai hullámot indított el, amelyet meg lehetett, meg kellett lovagolni. Ideje volt, hogy a minőségi pálinkát készítők is megmutassák magukat ország-világnak.

Már folytak az előkészületek Agárdon, de még nem született meg a később sorsformálónak bizonyult pálinkarendelet. Akkoriban gyakorlatilag bármilyen égetett szeszt el lehetett adni pálinka néven. Ezért tűnhetett merész vállalkozásnak sokak számára, hogy az Agárdi Pálinkafőzde csak a legkiválóbb gyümölcsökből hajlandó dolgozni, valamint a főzésben a legigényesebb és költséges módszereket alkalmazza.

A piaci eredmények és a szakmai sikerek az agárdiakat igazolták

A párlatok legrangosabb nemzetközi seregszemléjén, a bécsi Destillatán 2003-ban indultak először, ahol rögtön két aranyérmet nyertek cigánymeggy és erdei meggy pálinkájukkal. Azóta számtalan éremmel díjazta őket a nemzetközi zsűri, 2005-ben „Az év pálinkája” címet is elnyerték Villányi Cabernet Franc seprő pálinkájukkal, valamint a Destillata zsűrije immár három ízben ítélte oda a főzdének a Nemzetgyőztes díjat. A hazai piacon sok ember számára éppen az Agárdi termékei bizonyították be, hogy a pálinka más is lehet, mint méregerős kerítésszaggató.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!