Facebook hozzászólás
476

Így marad mindig friss a fűszernövény!

Ha friss fűszernövényeket használunk a főzéshez, ételeink sokkal ízesebbek, finomabbak lesznek. Frissen tartani ezeket ráadásul egyszerűbb, mint hinnénk.

A bazsalikom nem szereti a hideget

Egy csokor petrezselyem a piacról, néhány szál menta az esti koktélhoz, vagy éppen egy csipetnyi friss kakukkfű olaszos ételeinkhez. Jól hangzik, ugye?

Viszont a fűszernövények nem mutatnak túl jól, amikor néhány nap elteltével a konyhapulton kókadoznak. Éppen ezért érdemes őket egy pohár vízben a hűtőbe tenni, így frissességüket több nap elteltével is változatlanul élvezhetjük! Egy dologra figyeljünk csak: a bazsalikom nem szereti a hideget, megbarnulnak a levelei – mondják a Zanussi szakemberei.

Ugyanakkor jó tudni, hogy a krumpli például kifejezetten rosszul tűri, ha hűtőben tárolják, energiatakarékossági szempontok miatt pedig attól is tartózkodjunk, hogy forró étel kerüljön a frizsiderbe.

De honnan tudhatjuk, hogy melyik zöldség elég friss? Összeszedtük a legfontosabb ismérveket! Arra is van tippünk, hogy mit tegyél a megmaradt borral, vagy éppen hogyan bányászd ki a szekrény mögé beesett apróságokat! Sőt arra is, hogy a mosáshoz sem árt előkészíteni egy darab krétát!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!