Facebook hozzászólás
211

Kápráztassa el vendégeit!

Kápráztassuk el vendégeinket ennek a méltatlanul feledésbe merült italfajtának, a bólénak, egy különleges változatával! Nem kell mindig pezsgő,… avagy BÓLÉK SZILVESZTERRE! 

 Karibi varázslat

kb. 8 adaghoz

2 csillaggyümölcs (Karambola)

3 evőkanál cukor

4 cl narancspárlat (Grand Marnier, Cointreu)

4 cl barna rum

1 üveg száraz fehérbor

1 üveg száraz pezsgő

A csillaggyümölcsöket alaposan mossa meg és vágja vékony szeletekre. Tegye egy öblös üvegtálba, szórja meg cukorral, öntse hozzá a likőrt és a rumot majd lefedve hűtse 2 órán át. A bort töltse hozzá és keverje el jól. A pezsgőt csak a tálalás előtt

töltse bele. Eper-Kivi bólé

kb. 8 adaghoz

125 gramm eper

3 db kivi

2 cl kiviszörp vagy likőr

2 cl eperszörp vagy likőr

2 cl fehér rum

1.5 evőkanál cukor

fél citrom leve

1 üveg fehérbor

2.5 dl száraz vörösbor

1 üveg száraz pezsgő

Az epreket negyedelje, a kivit szeletelje föl, majd a szeleteket negyedelje.A gyümölcsöket öblös üvegtálban a fehérbor felével, a likőrökkel/szörpökkel, rummal, citromlével és cukorral keverje el, lefedve tegye hűtőbe egy órára. A maradék fehér- és vörösborral keverje el, töltse meg félig a poharakat végül töltse fel pezsgővel.

Meggybólé

kb. 8 adaghoz

800 gramm magozott meggy

3 evőkanál cukor

6 cl barackpálinka

1 üveg vörösbor

1.5 üveg pezsgő

A meggyet öblös üvegtálba téve szórja meg a cukorral és öntse rá a pálinkát. Lefedve hűtőben 1 órát pihentesse. Jól keverje el a borral és közvetlenül szervírozás előtt töltse hozzá a pezsgőt.

Red Bull bólé

kb. 8 adaghoz

1 db citrom vagy narancs

2 db kivi

10 db licsi (befőtt tökéletes!)

0.5 l hideg Red Bull

0.5 l hideg narancslé (100%-os)

1 l hideg tonik

A citromot/narancsot mossa le forró vízzel, törölje szárazra és vágja szeletekre. A szeleteket negyedelje. A meghámozott kivit szintén szeletelje majd vágja negyedekbe. A licsiket felezze.

A jól behűtött Red Bull-t, narancslét és tonikot töltse öblös tálba, adja hozzá a gyümölcsöket és máris tálalható.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!