Facebook hozzászólás
299

Minőségi pálinkák – ínyenc fesztivál

Ebben az évben is megrendezésre került az exkluzív minőségi pálinkáiról ismert Agárdi Pálinkafőzde szervezésében az Agárdi Cigánymeggy Fesztivál. A második alkalommal megnyitó fesztivál az Agárdiak egyik legjellegzetesebb gyümölcséről, egy régi magyar meggyfajtáról kapta nevét, amely kiváló alapanyag az ínyenc pálinkafogyasztók számára készült párlatokhoz.

Névadójához méltón a rendezvény is friss, gyümölcsös ízeket és könnyed szórakozást ígért mindazoknak, akik kilátogattak az Agárdi Pálinkafőzdéhez július 4-én, pénteken este, illetve 5-én szombaton egész nap. A szervezők úgy állították össze a programot, hogy a baráti társaságok és a gyermekes családok egyaránt megtalálják a számukra érdekes és szórakoztató műsorszámokat – nem utolsó sorban pedig megkóstolhassák az Agárdi egyedi pálinkáit is.

Július 4-én pénteken este öt órakor nyitotta meg kapuit Magyarország egyik legelegánsabb pálinkafőzdéje és látogatói centruma. Fél nyolckor a tüzes italok mellett a humor is mozgásba hozta a rekeszizmokat: Badár Sándor és Beliczai Balázs stand-up comedyje fokozta a hangulatot. Külön gondot fordítottak arra is, hogy exkluzív pálinkáihoz olyan egyedi ételkülönlegességeket kínáljanak, amelyek a magyar konyha gyöngyszemei, ám minden egy kicsit tipikusan „agárdis” módon készül, így az egyes fogásokban is visszaköszöntek a legjobb pálinkák.

A látogatók igazi ínyencségek közül választhatták ki a vacsoramenüt: a magyaros halételek kedvelői a kemencében sült kapros-juhtúrós galuskával tálalt bográcsban főtt harcsapaprikás és a roston sült szőlő pálinkában érlelt fogas filé közül választhattak, míg a „nehéztüzérséget” a sörpárlattal bolondított pacalpörkölt, a muskotályos törkölypálinkában pácolt nyárson sült szűztekercsek, illetve a birspálinkával ízesített grillezett pulykamell szeletek képviselték. A pálinka természetesen nem hiányozhatott a desszertből sem, így a pálinkás meggyraguval készült meggyes pite és a meggylikőrrel bolondított gyümölcssaláta tette teljessé a gasztronómiai kínálatot.

A fesztivál során a látogatók természetesen az Agárdi valamennyi termékét megkóstolhatták, így a cigánymeggy mellett a birs, az erdei meggy, a kökény, a kajszi pálinkák is elérhetők voltak, de a banánból, narancsból, illetve gránátalmából készült trópusi kollekcióval is közelebbi ismertséget köthettek a pálinkakedvelők.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!