Valentin-napi vacsora a kedvessel, borozás a haverokkal, vasárnapi ebéd a családdal, és nem fogyott el a bor. Nem valószínű, ugye? Ha mégis megtörténne, egyszerű a megoldás! Fagyaszd le!
Töltsd a megmaradt bort a jégkockatartóba, és tedd a fagyasztóba. Ha legközelebb vörösboros marharagut készítesz, vagy csak egy levest szeretnél pikánsabbá tenni, kapd elő a borkockákat, és dobd az edénybe! – tanácsolják a Zanussi szakemberei.
De nem csak erre a célra használhatók a jégkockatartók! Akár friss citrom- vagy narancslevet is facsarhatunk beléjük, amit lefagyasztva instant limonádét kapunk egy pillanat alatt.
A nagymamám pedig még a húsleves egy részét is kockára fagyasztotta, ha elkészült egy fazékkal. A következő főzésnél pedig ezt használta leveskocka helyett. Sokkal finomabb, és nem utolsósorban sokkal egészségesebb megoldás!
Hozzászólás zárolva.