Nagyi kecskesajt tortája
Ne hőköljünk hátra az édességhez használt kecskesajttól: ha lágy és friss, nagyon illik hozzá! Először nagymamám készített nekem ilyen édességet, és azóta mindig ezt kérem tőle.
Citromos-kecskesajtos torta
Hozzávalók:
500 g készen kapható édes vajas tészta
4 tojás, felverve
2 citrom reszelt héja és leve
140 g finomított kristálycukor
200 ml créme fraiche
100 g kéreg nélküli, friss kecskesajt, durvára morzsolva
szeder vagy más gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformát, amely kb. 3-4 cm mély. Hűtsük 30 percig.
- Takarjuk le a tésztát sütőpapírral, és öntsünk rá babot, keverjük meg a belsejét egy kis felvert tojással, aztán tegyük vissza a sütőbe még 5 percre, hogy ropogósabb legyen. Vegyük ki a sütőből. Majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 fokra.
- Addig keverjük a citromhéjat, a citromlevet és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Öntsük át egy kancsóba. Tegyük a tésztát egy sütőlemezen a sütőbe, és öntsük bele a citromos keveréket. Szórjuk rá a kecskesajtot. Süssük 60-70 percig, amíg kicsit remegős, de szilárd nem lesz. Tálaljuk melegen vagy hidegen gyümölccsel
- Créme Fraiche -t házilag úgy készítünk, hogy egy üvegtálban összekeverünk 2,5 dl habtejszínt 1 evőkanál íróval, és lefedve 8-24 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy besűrűsödjön. Utána keverjük össze, és lefedve 10 napig eláll a hűtőszekrényben
Elkészítési idő: másfél óra
Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert
Hozzászólás zárolva.