Facebook hozzászólás

Pihenj egy jót Dél-Dunántúl legszebb vízparti helyein!

Aki nem szereti a nyüzsgő és zsúfolt fürdőhelyeket, azoknak ajánlunk most néhány eldugott, barátságos kis strandot, kevésbé ismert tóparti üdülőhelyek, hogy a nyaralás vagy a hosszú hétvége igazán pihentető legyen. Érdemes ellátogatni miattuk a Dél-Dunántúlra, akár párosan, vagy éppen családosan.

Dél-Dunántúl, egyik legszebb régiónk, számos vizes meglepetést tartogat. Az egyik ilyen az orfűi tórendszer legnagyobb tava, a Pécsi-tó tekeresi falurészén található szabad strand, amely a természetes vizek kedvelői számára  ideális választás. Az orfűi Kis-tó Strand az orfűi tórendszer első taván terül el, Baranya megye egyedüli ellenőrzött vízminőségű, homokos aljzatú, természetes nyílt vízi fürdőhelye. Egyaránt alkalmas fürdőzésre és a vízi sportok számos változatának művelésére.

Az orfűi tórendszer

A térség legszínvonalasabb szállodája az innen pár kilométerre található Ambient Hotel & Aroma Spa Sikonda, amely remek többgenerációs, négy évszakos termálfürdő. A friss erdei levegő, a nyugalom és a feng shui elvek alapján megformált terek, a kültéri medencék igazán vendégmarasztalók. Úszóknak ezt a fürdőt ajánlják, mivel remek a sportmedencéje.

A Deseda hazánk leghosszabb mesterséges tava, amelyet a Deseda-patak felduzzasztásával alakítottak ki. Hossza mintegy 8 kilométer, szélessége 300–500 méter. Több Kaposvár környéki települést, településrészt is érintő partján horgászparadicsom, strand, hétvégi hobbikertek találhatók, a tó körül kerékpárúton lehet körbekerekezni.

Gyékényes egy Somogy megyei kistelepülés, hatalmas és rendkívül mély tórendszerrel, ami arról nevezetes, hogy Európa kevés édesvízi búvárparadicsomának egyike: a hobbimerülést is megtanítják, megszerettetik itt bárkivel. A parton több panzió és egy helyes kemping is áll, apró faházakkal, sátraknak bőven hellyel, esténként tábortűzzel.

Akik kerülik a nyüzsgést, és kedvelik a retrót, szeretni fogják Fadd-Domborit. Van itt minden: palacsinta, lángos, vízibiciklizés, evezés, tollaslabdázás, pingpongozás, versenyúszás a kiépített szabad strandról a túlpartra és vissza. A part közeli kempingek, ifjúsági táborok, magánszálláshelyek bármelyike megfizethető. A közelben számos izgalmas kirándulóhely van, amelyek kényelmesen, biciklivel is elérhetők. A drávai szabadstrand nemrég elkészült fogadóépületével, sportolásra, főzésre, sátorozásra alkalmas ligetes területével kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizet kedvelőknek.

Gyékényes, Horgásztó

A Sellye Termálfürdő és Strand 3,2 hektáros parkosított tágas területe zavartalan pihenést, kikapcsolódást és számos sportolási lehetőséget nyújt. A sellyei termálvíz elsősorban reumás megbetegedések, ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. A hangulatos, nyugodt környezetben 14 fő befogadásra alkalmas, felújított vendégház kínál szálláslehetőséget. A nyári szezonban gyermektábor is működik itt. A fürdő közvetlen szomszédságában kemping és sporttelep, csónakázó tó található.

Bonyhád a legújabb fürdőhelyek közé tartozik. Élmény- és úszómedencék összesen 640 négyzetméteres vízfelülettel, hátmasszázsos ülőmedence, pancsolómedence várja a családokat.

A közelmúltban újjászületett Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ sok zöld területtel rendelkező fürdő, amely csendes, nyugodt környezetben kínál pihenési és gyógyulási lehetőséget évente közel 160 ezer vendégnek. A barátságos kialakítású, egész évben üzemelő fürdőkomplexum négy kültéri és hét beltéri medencével várja az ide érkezőket.

A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő fedett fürdőcsarnoka 3, az élményfürdő 4 medencével várja a fürdőzőket. Van itt felnőtt- és gyermek úszómedence, fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedence és élményelemekkel – pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok – tarkított élménymedence, valamint a legkisebbek legnagyobb örömére gyerekmedence és pancsoló is. Mohácson, a Duna szigeti oldalán várja szabadtéri strand a folyami strandok kedvelőit. Vízisíelésre is van itt lehetőség a Duna Bár-Mohács szakaszán.

Csokonyavisonta történetének nagy eseménye volt, amikor 1943-ban olajkutatás során 73 fokos gyógyvíz tört fel a mélyből. A fürdőn 9 medence üzemel: gyógyvizes medencék, egyedi kialakítású élménymedence, gyermekmedence óriáscsúszdával, pancsoló és úszómedence. Természetesen a szauna és a hozzá tartozó mártózó medence is a vendégek egészségét szolgálja.

Álommeló! Utazni, nyaralni, pénzt keresni!
Az év utazója címre hirdet pályázatot a Magyar Turizmus Zrt.: a nyertes feladata 10 hét alatt beutazni Magyarországot, élményeit pedig videókban és blogbejegyzésekben megosztani az érdeklődőkkel. A pályázatra június 17-éig lehet jelentkezni!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk a hagyomány szerint, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok…

Életmód: ezt már az igazi férfiasságod bánhatja

Ma már egyre több adat áll a rendelkezésünkre a férfiak meddőségével kapcsolatosan. Tudjuk, hogy legalább olyan…
1 / 1 474

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!