Facebook hozzászólás
152

Pikáns finomságok húsvét reggelére

A húsvét vasárnapjának reggelén és a locsolkodós hétfőn a tartalmasan megterített asztal mindig szemet gyönyörködtető és gyomrot ingerlő látvány. Hogy ne csak a tojás és a sonka legyen a „terülj asztalkámon”, segítünk néhány pikáns ötlettel. Ráadásul ajánlunk még egy finom tormás krumpli salátát is.

– Természetesen frissen facsart gyümölcs vagy zöldséglé, a kedvenc pezsgőnk, egy üveg finom bor, tea és kávéfélék, esetleg a gyerekeknek kakaó.) Ha a hétfői locsolkodós napról van szó, az aperitíf is szóba jöhet.

– Többféle kedvenc péksütemény és az elmaradhatatlan foszlós kalács.

Tojások és tojás ételek. Ne csak egyszerűen a megtisztított főtt tojást tálaljuk, hanem variálhatjuk töltött vagy saláta változatban is. Esetleg félbevágva ízlésesen díszíthetjük, így étvágygerjesztőbb.

– Sok helyen palacsintaváltozatokkal is bővítik a kínálatot, pl. az amerikai palacsinta nagyon kedvelt, vagy a kisült és felcsíkozott tésztát lazaccal, gombamártással és különféle ízesítésekkel kínálják.

Joghurt és kefír is kerülhet az asztalra! Sokan szívesen kezdik a napot egy gyümölcs joghurttal. Ehhez keverjünk össze natúr joghurtot mézzel, pörkölt dióval vagy mogyoróval és darabokra vágott gyümölccsel. A gyerekekre gondolva legyen cornflakes is.

– A pikáns saláták elmaradhatatlanok az asztalról most is: Egy gyors ráksalátához nincs szükség másra, csak 1 avokádóra, 1 doboz konyhakész rákra és 1 grapefruitra (vagy narancsra). Az avokádóhúst vágjuk kockára, a grapefruitot filézzük ki, és a gyümölcshúst vágjuk fel. Az egészet keverjük össze a rákhússal. Tegyünk hozzá egy kevés mézet, frissen őrölt fekete borsot, apróra vágott kaprot, és kész a királyi ráksaláta (igény szerint majonézzel is ízesíthető).

– A retek, az újhagyma, a paradicsom és a paprika vitaminbombái most sem hiányozhatnak.

Végezetül ajánlunk még egy nagyon pikáns tormás krumpli salátát, melynek zöldfűszeres változata, egyszerűen elkészíthető, és a torma ellenére nem csak a húsvéti főtt sonkához fogyasztható, hanem bármilyen alkalommal sült és grillezett húsok, szárított sonka, vagy akár virsli kísérőjeként is.

Tormás krumpli saláta

Hozzávalók: 75 dkg krumpli, 10 dkg tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál friss, reszelt torma, petrezselyem zöld, snidling, újhagyma, só, bors

Elkészítés: A krumplit főzzük meg sós vízben. Ha megfőtt (de nem szétfőtt) öntsük le a vizet, és lefedve hagyjuk kihűlni. Így könnyebb hámozni és kevésbé törik. Az öntethez keverjük össze mini kézi habverővel a tejfölt, citrom levét, a citromhéjat, az olajat és a tormát. Ízesítsük sóval és őrölt borssal, majd  adjuk hozzá a bőséges mennyiségű aprított petrezselymet, snidlinget, újhagymát.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!