Facebook hozzászólás

Zsebtérkép készült Dél-Balaton legjobb helyeiről

Elkészült a dél-balatoni régió legszínvonalasabb helyeit feltüntető kiadványa, a Dél-Balatoni Iránytű. A zsebtérkép célja, hogy segítséget nyújtson a látogatóknak a térségi bor- és gasztrokultúra megismerésében, és bemutassa a régióban rejlő turisztikai és kulturális lehetőségeket.

A dél-balatoni régió legfontosabb gasztroszereplői, köztük több mint negyven pincészet, borászat és vendéglátóhely fogott össze, hogy önerőből elkészítsék a Dél-Balatoni Iránytűt, amely azokat a látnivalókat és helyeket jeleníti meg, ahová mindenképp érdemes ellátogatni. Zsebtérképről lévén szó, így szinte mindig ott lehet minden látogatónál.

Dél-Balatoni Iránytű

A zsebtérképen 19 borászat, 14 vendéglátóhely (cukrászda, étterem, büfé, kávézó) és további 17 kulturális és szabadidős hely szerepel rövid bemutatkozóval, elérhetőséggel, nyitva tartással.

A borászatok, éttermek és egyéb helyek kiválasztását a Dél-Balatoni Borút elnökségi tagjai segítették. A legfontosabb elvárás a színvonal volt. A bemutatott helyek csak konszenzussal kerülhettek be, továbbá fontos kritérium volt, hogy meghatározott, fix nyitva tartással rendelkezzenek és a Balaton-parthoz közel, hozzávetőlegesen tíz kilométeren belül helyezkedjenek el.

Hasznos tudnivalók minden Balatonra látogató számára

„Elhatároztuk, hogy a két éve útjának indított dél-balatoni összefogás, a Dél-Balatoni Bor áldozatos munkájának újabb eredményeként megmutatjuk az embereknek, hogy kik vagyunk. Ezért önköltségen megvalósítottuk rég dédelgetett álmunkat: egy igazán kivételes kiadványban szerepeltetjük mindazokat a dél-balatoni helyeket, amelyekre büszkék vagyunk” – mondta Bujdosó Ferenc, a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnöke.

Tóth Andrej grafikus, képzőművész, több mint tíz éve állandó grafikusa, arculattervezője az A38 hajónak, munkáival három egymást követő évben is elnyerte az Év Kulturális Plakátja díjat. 2010 óta az ARC kreatív csapat tagja. Jelenleg pedig többek között a Bortársaságnak is dolgozik. 2014-ben létrehozta a Balaton- ihlette ART HEKK projektet, amely brand egyedi termékeivel rangos hazai dizájnvásárok szereplőjévé vált.

„A gasztrotérkép kivitelezésében segítségünkre volt Tóth Andrej grafikus, akinek köszönhetően igazán jól, szerethetően jön át a déli parti hangulat” – tette hozzá Ferenc.
„Számomra nagy öröm volt ez a munka, küldetésemnek éreztem, hogy vizuálisan is megmutathassam, mit jelent számomra a Dél-Balaton” – monda Tóth Andrej, a Dél-Balatoni Iránytű tervező grafikusa.

Az ingyenes, praktikus, tartalmas és sokoldalú kiadványt első ízben húszezer példányban terjesztik, elsősorban a térképen szereplő több mint negyven helyen lesz hozzáférhető, valamint a Dél-Balatoni Borút honlapjáról (delbalatonibor.hu) és a megjelölt helyek Facebook oldalairól letölthető és kinyomtatható.
Érdemes beszerezni vagy letölteni a Dél-Balatoni Iránytűt, hiszen ha valaki ezzel érkezik a rajta feltüntetett helyekre, meglepetésben részesül. (Képek: sajtóanyag)

Elégedett borászok a Dél-Balatonon! Irány a régió!
Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Dél-balatoni Borút Egyesület újbor-mustrával egybekötött média és üzleti találkozóját. Ezúttal a kéthelyi Kristinus Borbirtok adott otthont az újborok bemutatójának. A régió szinte valamennyi borászata képviseltette magát.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 154

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!