>
Facebook hozzászólás

Dúl a szerelem a szállodákban

Minden harmadik szerelmespár elutazik Valentin-nap alkalmából. Az ismert internetes szállásfoglalással foglalkozó cég felmérése szerint az ünnepről a férfi elsőre az ajándék beszerzésére és a szexre asszociál, míg a nő arra, vajon mivel lepi majd meg őt kedvese. A közvélekedés szerint február 14-én többen merülnek el az intimitás rejtelmeiben, és bátrabbak is a párok, mint egy átlagos napon. A szinglik negyede reméli, legalább ezen az éjszakán nem kell egyedül ágyba bújnia.

Tízből kilenc szerelmes készül meglepetéssel párjának ilyenkor, és ötből négyen feltételezik, hogy kedvesük viszonozza ezt valamilyen apró figyelmességgel vagy ajándékkal – derült ki egy friss felméréséből. A leggyakoribb ajándék a virág és a csoki, de minden harmadik pár utazással ünnepli szerelmét Valentin-nap alkalmából. A népszerű ajándékok között szerepelnek még az egyéb programok, mint a közös élmények, wellness és vacsora.

Valentin.napi szerelmes pár művészien, Kép: pixabay
Kép: pixabay

− A szállásadók számára legforgalmasabb időszak február 14-e és a közvetlenül előtte vagy utána lévő napok, illetve a közelére eső hétvégék – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. – Partnereink ilyenkor általában passzoló dekorációval, borral vagy pezsgővel és csokoládé bekészítésével várják a romantikázásra vágyó vendégeket − árulta el a szakember.

Míg a nők többségének a Valentin-napról elsőre az ugrik be, hogy ajándékot kap, a férfiaknak viszont az, el ne felejtsenek bonbont vagy virágot venni. Az asszociációk sorában mindkét nemnél a második helyen az áll, hogy ilyenkor a boltok megtelnek felesleges kacatokkal, szivecskés holmikkal, illetve, hogy a virágosok nagyot szakíthatnak.

Vörös rózsa, egy szál fekve, Kép: pixabay
Kép: pixabay

− Harmadik helyen viszont mindkét nemnél már megjelenik a garantált szex gondolata is – tette hozzá Keresztes Nóra. Nem véletlen hát, hogy 75 százalék szerint Valentin-nap éjszakáján több pár merül el az intimitás rejtelmeiben, mint egy átlagos estén. A szállásadóknál ilyenkor gyakoribb a panasz az átszűrődő szexhangokra, vagy épp a nyilvánosan enyelgő vendégekre.

Ezek a színek illenek a Valentin-napi vacsihoz
Az ételek színe hatással van az ízérzékelésre, a teríték színkombinációja pedig ronthatja vagy fokozhatja ezt az élményt. A színek az asztalon is ugyanazt a szerepet játsszák, mint a mindennapi életben: kiemelnek, elrejtenek, kiegészítenek, kontrasztot teremtenek. Így a teríték is fontos hatással van nem csak az étvágyra és a kedélyállapotra, hanem arra is, hogy hogyan érzi, érzékeli valaki az ételek ízét és az illatát. Az ételek és a teríték színének harmonizálása fokozza az összhatást és az ízek élményét.

A szerelem mellett a merészség is diadalmaskodik február idusán, a válaszadók több mint kétharmada szerint ilyenkor bátrabbak a párok, és előkerülhet szexuális segédeszköz, nem hétköznapi szexi fehérnemű is. Nem ritka, hogy a távozók otthagynak ezt-azt a szálláshelyen.

− Talált már a takarítónő óvszert, vibrátort, alsóneműt is, de volt, hogy bicskára bukkantak – sorolta Keresztes Nóra. Az ottfelejtett holmikért csak ötből egy vendég jelentkezik.

Bár a többség ilyenkor általában a párjával ünnepli kapcsolatát, sőt gyakran a lánykérést is ez alkalomra időzítik, mégis akadnak olyan esetek, amikor a romantikát beárnyékolja a veszekedés.

− A szálláshelyeken kirobbanó balhék indítéka többnyire megcsalás, féltékenység vagy elégedetlenség. Ilyenkor sajnos az is megesik, hogy a vita a többi vendég nyugalmát zavarja – ismertette a szállásadók tapasztalatait Keresztes Nóra. A szingliket sem kell félteni: többségüket nem vonzza a „Valentin-napi egyéjszakás” gondolata, de negyedük nem ellenkezne, ha lenne rá lehetősége, tízből egy pedig már átélt hasonlót, és reméli, idén sem kell egyedül ágyba bújnia február 14-én. A férfiak többsége egyébként Palvin Barbit és Jennifer Anistont vinnék el romantikázni, míg a nők Csányi Sándorral és Brad Pitt-tel töltenék a Valentin-napot.

11 meghökkentő esküvői szokás a nagyvilágból
Először a hófehér menyasszonyi ruha, a csokordobás és a menyecsketánc jut eszébe a házasságkötésről mindenkinek. Legalábbis nálunk. Néhány távolabbi kultúrában egészen hajmeresztő, sőt, bizarr esküvői szokások alakultak ki. A Randivonal.hu társkereső oldal ezeket a legmeghökkentőbb esküvői hagyományokat szedte egy csokorba, hogy ne lepődjünk meg, ha esetleg távol otthonunktól találkoznánk valamelyikkel.

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szokásaink rabjai vagyunk

Vagy a saját tapasztalat vagy a gyógyszerész véleménye az első, amikor megfázásra, influenzára veszünk valamilyn…

Mit tegyek, ha rájövök, hogy demenciám van?

Jelentős változásokat hoz a te és szeretteid életében az Alzheimer-kór korai stádiuma (vagy enyhe Alzheimer-kór).…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!