Facebook hozzászólás

Legyőzheti idén a szerelem Kevint?!

Ha esik a hó, ha nem, ha jön a Mikulás, ha nem, a többség leghamarabb csak karácsony előtt 1-2 héttel kezdi a lakás feldíszítését, minden tizedik ember pedig tiltakozik bármiféle karácsonyi giccs ellen a házban – derült ki a Lovebox legfrissebb felméréséből. A legtöbben csúcsdísszel szeretik a fát, a férfiaknak elengedhetetlen a szaloncukor és a káosz, a csillagszórót pedig kétszer annyian választják, mint a gyertyát. A megkérdezettek háromnegyede igyekszik a rászorulókon is segíteni. Az asztalon a rántott hal és a töltött káposzta fej-fej mellett halad, a bejgli viszont egyértelműen veri a mézeskalácsot. Lássuk, mit szeretünk még karácsonykor!

Apa, kezdődik… 

A Lovebox legfrissebb felméréséből kiderült, hogy a válaszadók harmada csak egy-két héttel karácsony előtt áll neki feldíszíteni a lakást, minden ötödik ember pedig csak december 24-én teszi ki a karácsonyi dekorációkat a házban. Vannak azonban, akik Advent első vasárnapján indítják a hadműveletet (16%), néhányan pedig már novembertől „csepegtetik” a karácsonyi hangulathoz szükséges kellékeket (16%).

Karácsonyi angyal kis üzenettel, Kép: pixabay
Karácsonyi angyal kis üzenettel, Kép: pixabay

Minden 10. válaszadó azonban szereti a grincset játszani, és ódzkodik mindenféle karácsonyi giccstől a házban. A válaszadók több mint negyede ellenben már december 24. előtt feldíszíti a fát is.

Menő még a szaloncukor? 
Avagy mi kerül a fenyőfára 2017-ben? A többség csúcsdísszel és inkább bolti, mint saját készítésű díszekkel ékesíti a fát. A férfiak majd kétharmada káoszpárti, azaz mindent fel a fára, a nők viszont valamivel visszafogottabbak, a hölgyek fele ugyanis a hasonló színvilágú ketyerékkel ellátott design fát kedveli inkább. Igazi fenyőre szavaz a megkérdezettek több mint 70%-a a műfenyővel szemben, és a csillagszóró hasonló arányban ugyancsak győzedelmeskedik a gyertya felett.
Karácsonyi eszem-iszom, dínom-dánom
A Lovebox felmérése szerint a megkérdezettek 80%-a inkább forralt bort iszik, mint rumos teát, és természetesen a fehér karácsonyt választaná a kandalló melegével szemben. A Mennyből az angyal elpáholja a Jingle Bells-t, ugyanis a megkérdezettek kétharmada inkább az előbbit hallgatja karácsonykor, a bejgli pedig 3/4-1/4 arányban kiüti a mézeskalácsot. (A férfiak még ennél is jobban szeretik a bejglit, 85%-uk választaná azt a mézeskalács helyett, ugyanakkor a nők 40%-a inkább a mézeskalácsot ropogtatja.) És természetesen nincs karácsony Kevin nélkül… vagy mégis? Az igazából szerelem idén még a férfiak körében is győzedelmeskedett, összességében 60-40 százalékos arányban többen néznék a romantikát, mint a betörőket. A rántott hal és a töltött káposzta között pedig továbbra sincs igazság: fej-fej mellett haladnak, ha a karácsonyi menüről van szó.

Ehető arany az idei sláger
A karácsonyi időszakot talán két dologgal lehet leginkább jellemezni: minőségi időtöltés a családdal, és minden, mi szem-szájnak ingere az asztalon. Ez utóbbi azonban még a gyakorló háziasszonyokban is sok kérdést vet fel: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hogyan dobjam fel a terítéket? Milyen édességgel lepjem meg a családot?
De miről is szól a karácsony?
Ha karácsony, akkor ajándék, ez már tulajdonképpen tény. A többség számára azonban teljesen mindegy, hogy mit kap karácsonyra, a lényeg, hogy meglepetés legyen, ugyanakkor a Lovebox felmérése szerint a válaszadók harmada mégis inkább biztosra megy, és kizárólag előre leadott lista alapján választ karácsonyi ajándékot, hogy mindenki örüljön. Ünnepekkor pedig csak csinosan és szépen, ugyanis kiderült, hogy a válaszadók kétharmada számára kizárt, hogy mackóban karácsonyozzon. Év vége felé minden ötödik ember még azokat a rokonokat is meglátogatja, akikkel nincs jóban, és talán előremutató, hogy csak a megkérdezettek harmada számára jelenti a karácsony az év legstresszesebb időszakát.A megkérdezettek háromnegyede igyekszik a rászorulókon is segíteni.

Jó tudni! Majdnem minden ötödik felmérésben résztvevőnek indult már kapcsolata karácsony táján, úgyhogy hajrá mindenki, és boldog karácsonyt!

És újra!
Bár 27 éve mutatták be az első részt, a Reszkessetek, betörők! sikere azóta is töretlen. A klasszikus karácsonyi film a magyar nézők egyik nagy kedvence. Kevin majd 30 évvel a premier után is hatalmas rajongótáborral büszkélkedhet. Idén a TV2 hozza el a közönség kedvenc vígjátékot. December 24-én 21:15-től, 25-én este 20:35-től láthatják a Reszkessetek, betörők! filmeket a nézők! Jó szórakozást!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 140

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!