4 emeletes kekszes-nápolyis csoda – sütés nélkül
Ehhez a négyemeletes desszerthez nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis egy nagyon látványos finomságot készíthetünk, ami bármilyen ünnepi alkalomra megállja a helyét. A titok a különleges rétegezésekben rejlik.
Hozzávalók:
1. réteg
2 bögre cukor (1 bögre-2 dl)
2 bögre víz
125 gr vaj
20 deka kókuszreszelék
10 deka csoki
25 deka darált keksz
1 darab lap (nápolyi)
2.réteg
20 deka keksz (egész)
2 deci narancslé
3. réteg
10 deka cukor
1/2 deci víz
10 deka csoki
125 gr vaj
20 deka darált dió –
2 deci narancslé
1.réteg: A vizet a cukorral felforraljuk és addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd beletesszük a vajat és a csokit is, hogy eggyé olvadjanak. Hozzáadjuk a kókuszt és a darált kekszet, és óvatosan összekeverjük. A nápolyi lapra még melegen rásimítjuk a masszát. Ezzel kész az első emelet.
2. réteg: Az egész kekszeket megmártogatjuk a narancslében, majd rátesszük erre a kókuszos anyagra.
4. réteg: Amikor a massza (a 3. emelet) kihűlt, a 15 deka csokit felolvasztjuk, az olajjal összekeverjük, és az így elkészült csokimázzal leöntjük a süteményt. Egy kis kókuszreszelékkel díszítésül megszórhatjuk.
Hozzászólás zárolva.