Facebook hozzászólás
1 035

A hónap slágere: brokkoli rétes

Bár az összetevőkben a brokkoli a vezéríz, cukorborsó, kukorica és paradicsom is került mellé, ebben a fantasztikus sós rétesben. A zöldségimádók kedvence lesz, ez már bizonyos. A többiek pedig feltuningolhatják egy kis kolbásszal, szalonnával.

brokkolis rétes
Brokkoli-paradicsom-kukorica-cukorborsó együttese

Hozzávalók:

  • 2 darab brokkoli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 paradicsom
  • 1 doboz kukorica
  • 1 csomag cukorborsó
  • 1 csomag réteslap

Besamel mártáshoz:

  • tej,
  • vaj,
  • liszt fűszerek (só, fekete bors, szerecsen dió)

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és megpároljuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, elkészítjük a besamel mártást, és jöhet a rétegezés.
Olajozott tepsibe helyezünk 1 rétes lapot, megkenjük olajjal, ezt 2-szer megismételjük, tehát 1 réteg 3 lapból áll. A lapokra ráhelyezzük a zöldségek egy részét és a sajt egy részét, majd sózzuk, borsózzuk, és meglocsoljuk besamellel. Addig ismételni a folyamatot amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést 3 darab réteslappal fejezzük be. 19o fokon kb. 3o perc alatt pirosra sütjük.
Tipp: Amikor kiveszed a sütőből nedves konyha ruhával betakarod, hogy kicsit megpuhuljon a a teteje.

Görög-spenótos-rétes-Kép-wikimedia-e1495267161356

 

 

Van egy másik nagyszerű receptünk is rétes és spenót imádóknak! Kattints a receptért, már mondjuk is a hozzávalókat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!