A legfinomabb gombóc szomszédainktól
Ausztriában találkozhatunk ezzel a gombóc fajtával, és bár az osztrákok nem elsősorban konyhaművészetükről híresek, járjunk utána, gombócban elég erősek-e?
Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál étkezési keményítő
20 dkg gomba
2 dl sűrű, fűszeres paradicsomszósz (készíthetjük házilag is, de boltit is használhatunk)
10 dkg vaj
2 evőkanál olaj
egy csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
Az olajon pároljuk meg a gombát, majd tegyük félre. A puha vajat keverjük ki a tojásokkal, míg világos színű, könnyű krém nem lesz belőle. Adjuk hozzá a keményítőt, a petrezselymet és a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Végül adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Formálható, nem híg masszát kell kapnunk. Tegyük félre fél órára pihenni, addig forraljunk vizet. A diónyira formált gombócokat főzzük ki a sós, forrásban lévő vízben. Ha feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal emeljük ki. Tálba halmozzuk, meglocsoljuk a forró paradicsom mártással. Ha akad otthon egy kevés sajt, reszelhetünk azt is a tetejére, elrontani nem fogja az összhatást.
Hozzászólás zárolva.