Amivel nem foghatsz mellé Londonban
Fish and Chips! Azaz sörtésztában sütött – leginkább – foltos tőkehal sült krumplival, majonézzel, ecettel, ketchuppal, sóval. Mindez – álcázott – újságpapírban, egy jó helyi sörrel! Egyszerűen parádés menü hétköz- vagy ünnepnap Londonban! Ez az, amit feltétlenül ki kell próbálnod! Én ezt – barátaimnak köszönhetően – a London Eye, vagyis a híres óriáskerék tövében kóstoltam! Isteni volt! Köszönet érte!
Hozzávalók:
- 60 dkg foltos tőkehal filé
- 3 ek liszt
- 1 ek kukoricás keményítő
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dl hideg sör
- 1 dl szódavíz
- 1 tk só
- pici bors
Elkészítés:
Dobd össze a tésztát, és tartsd szem előtt, hogy minden egyes alkatrész hideg legyen! Ettől lesz majd a bunda igazán ropogós! A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverd jól össze. Tedd bele a tojást, majd hozzá a sörből, ha kell, a szódából is. Legyen a vége egy sűrű palacsintatészta! Az se jó, ha túl sokat kevered, mert akkor a szénsab buborékjai kiszöknek a tésztából, és elveszíti a lágyságát! A halat itatgasd le papírtörlővel, majd sózd meg. Márts a tőkehalat a sörtésztába, és forró olajban 4-5 perc alatt süsd pirosra!
Elképesztően finom! „Hivatalosan” újságpapírban kell tálalni, de ma egy keménypapírból készült, újságpapír kinézetű papírtálcára tett zsírpapírra téve tálalják – a gyorsétkezdékben megszokott alkatrészekkel, úgy mint ketchup, ecet, majonéz só, … ki mit kedvel. Egyben mindenki megegyezett: finom, de helyi sörrel az igazi!
Hozzászólás zárolva.