Sváb sajtos galuska Zusmarshausenből
Imádok forgatni Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Minden interjú más, miknden téma más, ez mind maga a nagypolitika, amiben egész életemben mozogtam! De nőként más is érdekel! Nemcsak az ottani étteremben találok érdekességeket, hanem az oda-vissza úton is! Ezúttal a sváb konyha egy olcsó, de nagyon egyszerű, de nagyon tartalmas fogását kínálom Nektek!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 50 dkg liszt
- 25 dkg (négyféle, de nagyjából hasonlóann oldódó sajt, mint pl. trappista, ementáli)
- 5 dl tejföl
- 1 nagy vöröshagyama
- kb. 15 dkg szalonna
- só, bors
Elkészítés:
Készíts nokedlitésztát a szokásos módon a lisztből, a tojásból, a megfelelő mennyiségű tejből. Főzd ki a forró sós vízben, aztán öblítsd le hideg vízzel. Tedd egy olajjal kikent jénaiba egy részét, majd hintsd meg az összekevert lereszelt sajtokkal,sózd, borsozd, locsold meg tejföllel. Így rétegezd, a végén öntsd rá az összes tejfelt, szórd meg a kockáta vágott szalonnával, a vékony karikára vágyott hagymával, és jöhet a sütő! 200 fokos sütőben 25 perc alatt lesz kész! Elképesztően finom, de nekem kellett hozzá a saláta is, amit ott adnak bőven ehhez a fogáshoz is!
Hozzászólás zárolva.