Akkor most jöhet a savanyúleves!
Ez egy igazán pikáns és sok zöldséggel jól megrakott leves.Szerintünk egy hosszútávú fogyókúrához is jó társ lehet, kicsit soványabb hússal. Vagy akár egy hétvégi bál utáni józanítónak is beválik.
Hozzávalók :
- 50 deka disznóhús
- 20 deka sárgarépa
- 20 deka leveszöldség
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 2 babérlevél só, bors
- 2 evőkanál tejföl
- 1 egész tojás
- 1 citrom, pici olaj (1 evőkanál)
- 1 kanál ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Pici olajon az apróra vágott disznóhúst megpirítjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, a sárgarépát, és a petrezselyemzöldet. Közben a vöröshagymát láng fölött megbarnítjuk (én egy hosszú szárú villára felszúrom, gázrózsa fölött ). A dinsztelt zöldséges-húsos masszát megfűszerezzük, felöntjük vízzel és beletesszük az egészben hagyott hagymát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Amikor kész, a tojással és tejföllel készült habarást belekeverjük. Karikára vágott citrommal tálaljuk.
A zöldséges-túrós muffint kóstoltad már? Adjuk a receptet!
Hozzászólás zárolva.