Facebook hozzászólás

Alapreceptek: a gyúrt omlós tészta

Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Jöhet az omlós tészta!

Gyúrt omlós tészta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

1 bögre 200 ml

2 bögre lisztet a munkafelületre szitálunk, mélyedést készítünk a közepébe. Beleszórunk fél bögre cukrot. Hozzáadunk 12,5 dkg hideg vajat kis darabokban, valamint 1 tojást teszünk a mélyedésbe. A tésztát először egy nagy késsel erősen összevagdaljuk, majd kézzel gyorsan sima tésztává gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, és fóliába csomagolva 20-30 percig pihentetjük a hűtőben. Ez a tésztamennyiség egy 26 cm átmérőjű formához elég.

TIPP: A hozzávalóknak hidegnek kell lenniük, fontos, hogy a kezünktől se melegedjenek fel az anyagok, tehát ne gyúrjuk, nyomkodjuk sokáig a tésztát. Használhatunk hozzá mandolin nevű eszközt is, amivel a deszkán tudjuk a kezünk érintése nélkül összeállítani a tésztát.

Egyszerű francia töltött tészta
Omlós tészta az alapja ennek a jó kis hétvégi francia quiche-nek (ejts: kis), aminek a töltelékét megszámlálhatatlan módon variálhatjuk kedvünk – és a hűtőnk tartalma – szerint.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!