Almafánk – 20 perc alatt
Mindössze 20 perc alatt elkészül ez az almás finomság, amely önállóan is megállja a helyét, de sült húsok mellé is kiváló. Ráadásul az alma nem esik messze egy konyhától, hiszen télen-nyáron, de főként most ősszel, kéznél van.
Hozzávalók:
- 3 alma,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 5 evőkanál finomliszt,
- 1,3 dl tej,
- 1 egész tojás,
- 2-3 evőkanál édes fehérbor,
- csipet só
Sütéshez: étolaj (bőven)
Tetejére: méz, őrölt fahéj, 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a csumájukat kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és vaníliás cukorral meghintve – félretesszük. A lisztet a tojás sárgájával, a tejjel, a borral és a csipetnyi sóval ízesítve kikeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.(aki nagyon siet, az kikeverheti egész tojással is a masszát, habverés nélkül) Az almakarikákat a masszába mártjuk,(előtte egy kis lisztben megforgatjuk, hogy jobban tapadjon rá) és közepesen forró, bő olajban 2-3 perc alatt aranyszínűre megsütjük.(közben egyszer, kétszer megforgatjuk) Szalvétára szedve az olajat lecsöpögtetjük.Melegen, mézzel meglocsolva vagy fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Nem csak önálló édességként, de sült húsok mellé is kiváló köret.
Hozzászólás zárolva.