Almakrémleves
Ősszel százféle finomnál finomabb almát lehet kapni a piacon, édesebbet, savanyúbbat, mindenki megtalálja közöttük, amit igazán szeret. Egy finom, fűszeres almaleves a legjobb ilyen szürke, hideg időben.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg hámozott savanykás alma
17 dkg cukor
1 ek citromlé
1 kk almás sütemény fűszer keverék (ebben minden olyan benne van, amit szeret az alma)
1 l víz
1 ek liszt
2 ek tejföl és tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukrot elkezdem karamellizálni, ráöntöm a citromlét, belekeverem a fűszer keveréket, és beleforgatom az alma darabokat. Egy kicsit párolom, és felöntöm a vízzel. Főzöm pár percet, úgy kb. 5-6 percet, majd a tejfölös lisztttel behabarom, összeforralom, majd turmixolom. Kíhűtve tejszínhab diszítéssel tálalom.
Max többi receptje elérhető a blogján.
Ha azt mondod: alma, én azt mondom: pite. Ez a gyönyörű darab gluténmentesen készült. Receptjét elolvashatod a képre kattintva.
Hozzászólás zárolva.