Almakrémleves – az ősz ajándéka
Úgy indul, mint egy szokványos almakompót, ám két lépéssel és néhány összetevővel egy nagyon finom vitamindús krémlevest készítettünk belőle. Igazi őszi gyümölcsleves.

Hozzávalók:
- 5 alma,
- 5 szem szegfűszeg,
- 3 dl tej,
- 2 dl tejszín,
- 1 citrom héja,
- 0,2 dl citromlé, cukor.
- 1 darab fahéj,
Elkészítése:
A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, s cukorral, valamint a fűszerekkel ízesített 2 dl vízben felrakjuk főni. Ha az alma megpuhult, levesszük a tűzről, a fűszereket eltávolítjuk, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, kézi mixerrel turmixoljuk össze. Citromlével ízesítjük. Hidegen tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.