Almás káposztasaláta – egy pikáns köret
A zöldség és a gyümölcs véletlen találkozásából született ez a fantasztikus köret. Az elkészítése sem hagyományos, az ízéről nem is beszélve. Sült húsok mellé egészen egyedi és kedvelt kísérő lesz.
Hozzávalók (6 személyre):
- 1 kg fejes káposzta,
- 3 közepes alma,
- 1 fej hagyma,
- kb. 2,5 dl víz,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 teáskanál köménymag (egészben)
- só,
- egy kevés cukor vagy pár csepp folyékony édesítőszer.
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeljük. A káposztát legyaluljuk, egy nagy lábasba tesszük és megsózzuk, majd hozzáadjuk a hagymaszeleteket és a vizet. Fedő nélkül, nagy lángon kb. 7 percig kevergetve pároljuk. Egy kis lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítünk. A kész rántást és a köménymagot a káposztához keverjük, és további 5 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzákeverjük az almagerezdeket; végül sóval és cukorral ízesítjük. Forrón tálaljuk. Remek köret mindenféle sertés, és csirkehúshoz.
Hozzászólás zárolva.