Almás-mézeskalácsos és kakaós-rumos muffin
A muffin mindig is Jolly Joker volt a konyhákban. De azt tudjátok-e hogyan gyűrűzött be hozzánk ez a sütemény? Én csak azt tudom, hogy először a Nők Lapjában olvastam a receptjét, mint Miss Marple teasüteményét. Azóta is imádom, ezer módon megsütöttem már.
Hozzávalók:
2 tojás
20 evőkanál cukor v. édesítő ízlés szerint
20 evőkanál étolaj
30 evőkanál liszt
2 tk. szódabikarbóna
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 közepes alma
5 dl tej
A kakaós muffinhoz 2 evőkanál cukrozatlan kakaó, rumaroma.
Díszítéshez lehet cukorkákat használni.
Elkészítés:
A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A két részt összeforgatjuk. A tejet lassanként adagolva beleöntjük. Az almát apró kockákra vágjuk, majd beledobáljuk a tésztába. A tésztát megfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál cukrozatlan kakaót és rumaromát kavarunk, így lesz kétféle ízű muffinunk. A formákba papírt teszünk, s 3/4-ig megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 175 fokon megsütjük. Ebből a mennyiségből 24 db muffin lesz.
Hozzászólás zárolva.