Almás-sajtos csirkemell
Sokan kedvelik a hús-gyümölcs párosítást, az alma-sajt duó pedig mindig is nyerő volt. Ha ezt a három alkotóelemet összehozzuk, nagyon szép harmóniában játszanak egymással, kellemes, különleges étel lesz belőle. Akár előző nap is összeállítható, ha vendégeknek szánjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis csirkemell filé
barbeque fűszerkeverék ízlés szerint
2 alma felkarikázva
15 dkg karakteres ízű sajt
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk őket, és meghintjük a fűszerkeverékkel. A hússzeleteket kevés zsiradékon megkapatjuk, néhány percig sütjük őket. Átszedjük egy kissé kiolajozott tűzálló tálba, mindegyik szelet húsra fektetünk egy-egy karika almát, melyet előzőleg némi vajon előpároltunk, a szeleteket pedig beborítjuk sajttal. Lehet trappista, edami, ezek nem túl karakteres ízűek, de használhatunk füstölt sajtot is bátran. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, a tetején a sajt süljön gusztusos pirosra. Köretként mazsolást rizst, krumplipürét, krokettet vagy sült krumplit adhatunk.
Hozzászólás zárolva.