Facebook hozzászólás
7 874

Diétába is beilleszthető

Mindenmentes almás-zabpelyhes sütemény

Mindenmentes almás-zabpelyhes sütemény. Hűha, ez nagyon népszerű recept lesz! Nincs benne liszt, nincs benne cukor, tehát remekül beilleszthető a diétába is, ráadásul gluténmentes is, ha olyan zabpelyhet veszünk, ami garantáltan szennyeződésmentes.

Ez az almás zabpelyhes sütemény nagy kihívás lehet, azoknak akik nem szeretnek pepecselni, ezzel ugyanis egy kicsit meg kell szenvedni. Mert hát az alma lereszelése eléggé macerás és fárasztó lehet. De igazán érdemes nekilátni és elkészíteni. Dobozba csomagolva ugyanis sokáig eláll és még több napig is fogyasztható. Nincs benne liszt és cukor helyett bármilyen számunkra kedvelt édesítőszert használhatunk. Ezenfelül még glutén-és laktózmentes is, vagyis tulajdonképpen a mindenmentes kategóriába is beleillik. A szezonnak megfelelő alapanyagokat igényel és bármilyen alkalomra megállja a helyét. Na ezek után ugye már megéri kicsit fáradozni vele ugye?

Mindenmentes almás-zabpelyhes sütemény
almás-zabpelyhes sütemény diétásan
Mindenmentes almás-zabpelyhes sütemény (Fotó: maxpixel.net)
Hozzávalók:

50 dkg zabpehely
1 kg reszelt alma
10 dkg durvára vágott dió
15 dkg aszalt szilva
2 teáskanál őrölt fahéj
csipet só
3 teáskanál édesítőszer
citromlé
darált dió a tetejére
olaj a kikenéshez

Elkészítés:

A reszelt almát összekeverjük a zabpehellyel, a dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk. Kettő kisebb tepsit (kb 25×25 cm-es) vékonyan kikenünk olajjal és meghintünk darált dióval. Elosztjuk a masszát, és egyenletesen elegyengetjük a tepsiben. A tetejét megszórjuk  darált dióval és forró sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Csak utána vágjuk fel.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!